Rromii din Costești mai câștigă puțin de la Primăria Recea

# Au solicitat 800.000 de lei dar au primit abia 12.000 lei

Una din firmele rromilor din Costești s-a judecat, până la sfârșitul anului trecut, cu Primăria din Recea. Firma cerea, de la instituție, peste 800.000 lei, reprezentând dobândă capitalizată conform unor contracte încheiate în urmă.

Procesul a început la Tribunalul Argeș, judecătorii de aici hotărând, la începutul verii anului trecut:

”Respinge cererea de chemare în judecată modificată formulată în contradictoriu cu pârâta Primăria Comunei Recea ca fiind formulată împotriva unei persoane fără capacitate de folosinţă. Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune. Respinge cererea de chemare în judecată modificată pentru pretenţiile solicitate până la data de 17.12.2018 apreciind că în cauză există autoritate de lucru judecat. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta UAT Recea. Obligă pârâta să plătească reclamantei cu titlu de despăgubiri suma de 12205,50 lei stabilite pentru perioada 17.12.2018-05.03.2019.”.

Atât firma rromilor cât și unitatea administrativă Recea au apelat la instanța superioară, Curtea de Apel Pitești. În luna octombrie a anului 2021, magistrații au respins recursurile ca nefondate. Rămâne ca la Tribunal.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea