Buget 2022, Pitești. Liberalii au copiat proiectele de campanie ale primarului Gentea!

Săptămâna trecută a avut loc prima întâlnire între reprezentanții Primăriei Pitești și Consiliul Local, pe tema bugetului municipiului pe anul 2022. Miza este uriașă, deci partidele care fac parte din CL au creionat obiective importante pentru piteșteni, în speranța că ele vor primi finanțarea și sprijinul necesare pentru a fi realizate în acest an.

Consilierii locali liberali și-au făcut un plan de bătaie pentru 2022 care seamănă izbitor cu o parte din programul electoral al primarului Cristian Gentea, pe care l-a prezentat în campania de la alegerile locale din 2020.

Practic, liberalii își asumă proiectele lui Gentea, modificând pe ici pe colo unele detalii, ca să nu bată la ochi.

 

 

După cum au anunțat, „consilierii PNL vor analiza atent toate proiectele de investiții, structura bugetului, dar vor avea si câteva proiecte pe care le vor susține și care, să sperăm, vor intra în structura bugetului pentru anul 2022.”

Unul dintre proiectele liberalilor este legat de Pădurea Trivale, o temă importantă pentru Pitești și suficient de sensibilă pentru piteștenii care cer cu disperare ca autoritățile locale să facă ceva bun pentru acest loc, unde încă se mai poate respira aer curat, departe de traficul infernal din oraș.

Așadar, proiectul liberalilor din 2022 este următorul:

Reabilitare lac din pădurea Trivale – principalul loc de promenadă al Municipiului Pitești nu ar mai trebui să fie încremenit în timp, ci reabilitat, modernizat și exploatat la adevărata lui valoare, bineînțeles fără a deranja nici măcar un fir de iarbă sau o frunză din zona respectivă, cu un respect total față de natura înconjurătoare.

În 2020, primarul Gentea, pe atunci candidatul PSD la Primăria Pitești, venea cu următorul proiect:

Amenajarea unei suprafețe de 15 ha din Pădurea Trivale, prin realizarea de piste pentru biciclete și alei pietonale, fără a modifica ecosistemul



Un alt proiect al liberalilor este parcul industrial. Despre el a vorbit și Cristian Gentea:

Liberalii din CL Pitești, 2022: Parc industrial – într-un municipiu din anul 2022 nu ar trebui să nu existe un parc industrial care să aducă locuri de muncă și bani către Primărie



Gentea, 2020: Înființarea unui parc industrial în municipiul Pitești, în zona de sud a orașului;



Panourile fotovoltaice sunt de mare interes, deci aleșii liberali au crezut că trag lozul câștigător cu acest proiect. Cam târziu... Gentea a prezentat un proiect similar în 2020.

Liberalii: Implementarea unui proiect de montare Panouri fotovoltaice pe terenuri domeniu public sau pe acoperișul unor clădiri publice care se pretează din punct de vedere tehnic concomitent cu investiții pentru reducerea consumului de energie electrică, gaze naturale prin eficientizarea energetică a clădirilor publice, școli, grădinițe etc.



Gentea: Implementarea a două proiecte pilot inovatoare, constând în montarea de Panouri Termodinamice Solare, producătoare de apă caldă, respectiv montarea de panouri fotovoltaice destinate asigurării independenței energetice pentru 5 școli din patrimoniul administrației;

Tema de campanie a lui Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la Primăria Pitești, a fost Spitalul Municipal de Urgență. În decembrie 2021, a avut loc o dezbatere pe tema oportunității construirii unui spital municipal la Pitești, iar concluzia specialiștilor a fost că Piteștiul are nevoie de centre medicale de permanență. Acestea fiind zise, liberalii scot din joben spitalul municipal și, ca un colac de salvare, dacă nu s-o putea cu spitalul, mai există variante:

Liberalii: Spital Municipal de urgență sau, în urma concluziilor studiului de oportunitate, de alte specialități neacoperite de spitalele existente

Gentea: Înființarea unui centru medical de permanență;

Înființarea unui centru  medical de geriatrie  și îngrijire paliativă, care se adresează  multiplelor aspecte ale suferinței pacienților cu venituri reduse sau inexistente, recunoscându-se totodată importanța participării familiei în procesul de îngrijire și necesarul de suport acordat familiei pacientului.



Aproape lipsiți de idei, liberalii piteșteni au promis că vor scoate Piteștiul din Evul Mediu, cu proiecte smart, pe care o administrație social-democrată nici nu le-ar visa. Și iată că se dovedește că primarul Gentea nu doar a visat proiecte importante pentru Pitești, ci le-a și prezentat piteștenilor înaintea liberalilor. GHINION!


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea