Polițiștii argeșeni - amenințați cu bătaia sau cu moartea

# Trei dosare de ultraj au fost trimise în judecată, într-o lună, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești

 

Atenție, argeșeni! Înjurăturile la adresa oamenilor legii vă pot face rost de un dosar penal! Puteți comite ultraj dacă ofensați, insultați, amenințați, înjurați sau folosiți violența împotriva unui reprezentant al autorității publice aflat în exercițiul funcțiunii. Iar numărul acestor cazuri pare a fi în creștere în județul Argeș.

 

Între 11 noiembrie și 6 decembrie, trei dosare de ultraj au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Pitești. Trei inculpați au fost cercetați că au amenințat cu acte de violență sau cu moartea, în total, un număr de șase agenți de poliție.

A amenințat o polițistă că va da cu mașina peste ea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat cercetările și au trimis dosarele în judecată. Primul dintre ele îl are ca inculpat pe Alexandru Ciprian P. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Pitești în noiembrie 2021, inculpatul fiind cercetat sub aspectul săvârșirii a infracțiunii de ultraj. Conform procurorilor, bărbatul ar fi staționat mașina, în data de 31 octombrie 2021,  pe prima bandă de circulație, pe Bulevardul I. C. Brătianu, în zona de acțiune a indicatului „oprirea interzisă”. Ca urmare a acestui lucru a fost sancționat contravențional de o polițistă. În loc să ia cunoștință de procesul-verbal de constatare a contravenției, șoferul a început să o amenințe pe agenta de poliție, nemulțumit că a primit amendă. „Fapta numitului P.A.C. care, în data de 31.10.2121, în jurul orei 17.30, a amenințat-o pe agenta de poliție C.R., în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, amenințare constând în faptul că va da cu mașina peste ea pentru motivul că a fost sancționat contravențional, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj”, arată procurorii în dosar.

A lovit cu picioarele și cu capul pe un polițist

Pe 31 octombrie 2021, în ziua în care un inculpat amenința o polițistă că va da cu mașina intenționat peste ea, un alt bărbat din Argeș se lua la ceartă cu doi polițiști, în comuna Vedea. Gheorghe D. a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj. Aflat sub influența alcoolului, bărbatul a amenințat cu acte de violență și cu moartea doi agenți de poliție. Polițiștii au procedat la imobilizarea și încătușarea incupatului, iar în timp ce îl introduceau în echipajul de poliție, bărbatul a reușit să îl lovească cu picioarele în zona corpului pe unul dintre polițiști. Mai mult, după ce a ajuns la sediul Poliției Municipiului Pitești, inculpatul l-a lovit cu capul în zona feței pe unul dintre agenți. Inculpatul a fost trimis în judecată, în cele din urmă, pentru ultraj. Dosarul a fost înregistrat pe rolul judecătoriei Pitești.

A amenințat un agent de poliție că îi va viola copiii

Un alt inculpat a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj. Este vorba de Ergian S., cetățean turc domiciliat în comuna Bascov. Procurorii au constatat că inculpatul, în decembrie 2020, a avut o atitudine recalcitrantă față de organele legii, care au intervenit la fața locului pentru a aplana o stare conflictuală iscată între inculpat și rudele sale. Agresorul ar fi amenințat pe unul dintre polițiști cu bătaia, iar pe altul cu moartea, spunându-I că îi va viola copiii. Bărbatul a adus amenințări agenților chiar și în incinta sediului de poliție. După aproape un an de cercetări, inculpatul a fost trimis în judecată sub acuzația de ultraj. Dosarul a fost înregistrat, în decembrie 2021, pe rolul Judecătoriei Pitești. Precizăm că bărbatul se află în arest preventiv, fiind acuzat și de alte infracțiuni. Mai precis, la începutul acestui an, acesta a ajuns în arest, după ce a încălcat măsura controlului judiciar impusă de procuror, într-un alt dosar. Ergian S. a fost plasat sub control judiciar în timpul cercetărilor într-un dosar de înşelăciune. Doar că înainte de sărbători, bărbatul a comis-o din nou! A intrat în casă peste nişte rude ale sale şi le-a ameninţat cu moartea, încălcând interdicţiile pe care le avea în celălalt dosar. Pe numele lui a fost întocmit un nou dosar penal, iar poliţiştii Secţiei Rurale Bascov au cerut înlocuirea măsurii preventive. Judecătoria Piteşti a admis cererea şi au dispus arestarea preventivă a acestuia.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea