Axi de la Hush se pregăteşte să viziteze Bruxelles-ul

# Acesta se va adresa Comisiei Europene în vederea soluţionării litigiului dintre firma sa şi Curtea de Apel Piteşti. În ediţiile anterioare ale publicaţiei noastre am relatat despre scandalul provocat de modul în care Curtea de Apel Piteşti a evacuat mai multe firme care îşi desfăşurau activitatea în imobilul Tehnic Club, situat în centrul municipiului Piteşti. Astfel, după un proces „plin de dubioşenii procedurale” (conform avocatului piteştean Ioan Dobre, apărătorul mai multor firme aflate în litigiu cu Curtea de Apel Piteşti), derulat la Tribunalul Comercial Argeş, Curtea de Apel a evacuat firma Le Stil Clasic SRL dintr-un spaţiu aflat la subsolul Tehnic Club. Nu această firmă era, însă, chiriaşa spaţiului respectiv, ci o altă societate, Şoimul Carpatin, cu care Le Stil Clasic semnase un contract de asociere în participaţiune. Pe 12 mai 2010, executorul Vasile Copaci a consemnat acest lucru, la insistenţele avocatului Dobre, în procesul verbal de executare, iar evacuarea nu a avut loc în acea zi. Inevitabilul s-a produs însă luni, 17 mai 2010. Angajaţi ai Curţii de Apel Piteşti au forţat intrarea în spaţiul închiriat de SC Şoimul Carpatin SRL, au demontat mobila de interior şi bunurile aparţinând acestei firme şi au adus în spaţiu o parte din arhiva instanţei.
Grabă mare la poroces, pentru că termenul de începere al lucrărilor de renovare la sediul Curţii de Apel nu suferea nicio amânare. Instanţa Tribunalului Comercial Argeş (care este inferioară Curţii de Apel Piteşti) a fixat la procesul în care Curtea de Apel  a fost parte, şase termene la interval de o săptămână! Firmele chiriaşe pierd – rezultat oarecum normal tunci când te judecă cealaltă parte, nu?
Numai că păgubiţii strămută procesul la Curtea de Apel Târgu Mureş, unde influenţa justiţiarilor noştri se pare că nu a fost suficient de mare.
Iată cum sună soluţia Curţii de Apel Târgu Mureş, pronunţată în şedinţa publică din 31 ianuarie 2011: Respinge ca inadmisibilă cererea de aderare la apelurile formulate în cauză, a S.C.MAICAN ART S.R.L.cu sediul ales în Piteşti, str.Justiţiei - Tehnic Club nr.1,judeţul Argeş. Admite apelurile formulate de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Argeş, cu sediul în Piteşti, str.Victoriei, nr.80, judeţul Argeş, S.C. LE STIL CLASIC S.R.L., cu sediul în Piteşti, str.Griviţei, bloc B-16, sc.B, et.6, ap.21, jud.Argeş şi S.C. SAMARA NEW TRADE S.R.L. cu sediul în Piteşti, str.Exerciţiu, bloc PS9, sc.C, apt.17, judeţul Argeş, împotriva Sentinţei nr. 487/C/31 martie 2010, pronunţată de Tribunalul Comercial Argeş în dosarul nr. 168/1259/2010. Schimbă în parte hotărârea atacată în sensul că respinge acţiunea în evacuare formulată de reclamanta Curtea de Apel Piteşti, cu sediul în Piteşti, str.Victoriei nr.22, judeţul Argeş împotriva pârâtelor Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Argeş, S.C. LE STIL CLASIC S.R.L. şi S.C. SAMARA NEW TRADE S.R.L. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, locul unde se poate întâmpla orice

Soluţia dată de Curtea de Apel Târgu Mureş a fost atacată de Curtea de Apel Piteşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti. Axi, managerul firmei Le Stil Clasic, unul dintre câştigătorii de la Târgu Mureş, este convins că acolo, la Bucureşti, lucrurile se vor schimba în favoarea «duşmanului».
Alexandru Coşleacără: «Sunt ferm convins că, între ei, colegii nu se vor obstrucţiona. Ultimul termen la Bucureşti a fost acum, în decembrie 2011. A rămas în pronunţare. Oricum, sunt foarte curios şi aştept cu mult interes motivarea instanţei. Iar dacă rezultatul nu îmi va fi favorabil – şi sunt şanse mari să fie aşa – mă voi adresa Comisiei Europene de la Bruxelles. Pentru că şi justiţia trebuie să se supună justiţiei... »
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea