La Spitalul Județean a devenit funcțional centrul de evaluare și tratare a pacienților COVID

Spitalul Județean de Urgență Pitești (SJUP) a înființat un centru de evaluare și tratare a pacienților COVID, în pavilionul Secției de Boli Infecțioase. Acesta a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș (DSP), iar din 21 ianuarie 2022 a devenit funcțional.

În contextul situației epidemiologice actuale și având avizul DSP, în cadrul SJU Pitești, a fost înființat centrul de evaluare și tratament pentru pacienții potențiali instabili cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factor de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie. Centrul este funcțional în pavilionul SECȚIEI BOLI INFECȚIOASE din Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 56,  și este coordonat de doamna doctor Constantin Camelia.

Activitatea medicală din cadrul centrului de evaluare și tratament se desfășoară de LUNI până DUMINICĂ, în intervalul orar 08.00 - 18.00.

 

Aici, pacienții testați pozitiv COVID, cu forme ușoare și medii, vor fi evaluaţi clinic de către medicul de boli infecțioase şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti.

Pentru a beneficia de aceste servicii, pacienții trebuie să aibă asupra lor: cartea de identitate și rezultatul testului care atestă că persoana în cauză este infectată cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

“Ne dorim să venim în permanență în sprijinul pacienților. De asemenea, să prevenim apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital. Astfel, am creat acest Centru. Este extrem de important ca pacienții infectați cu virusul SARS–CoV-2 să ajungă, în cel mai scurt timp de la primirea rezultatului pozitiv al testului, în Centrul de Evaluare pentru a fi investigați și a primi tratamentul adecvat formei de boală. În funcție de rezultatele investigațiilor și severitatea simptomelor, se va decide dacă e necesar ca pacienții să rămână spitalizați în regim de zi sau continuu. Precizăm că regimul spitalizare de zi presupune internarea pacienților pentru cel mult 12 ore. Pacienții care nu necesită spitalizare continuă, după finalizarea investigațiilor, vor primi tratament la domiciliu“, a precizat Conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea