Mihai Coteț susține că știe de ce a rămas în PNL. Dar știe?...

# Mihai Coteț: „Un singur lucru bun s-a întâmplat, însă, pentru PNL: a scăpat de o parte dintre personajele toxice, de lideri care au cochetat nestingherit cu PSD”.

Mihai Coteț explică, pe facebook, de ce a rămas în PNL. Deși copiii săi nu doresc să rămână în Piteștiul condus, de 30 de ani, de PSD. Și trece apoi la o dezvoltare minunată a situației, fără să ne spună, de curiozitate, unde și-au propus copiii să se ducă: poate la Bucureștiul lui Nicușor Dan, unde căldura vine, ca și apa caldă, destul de rar, unde poluarea este maximă. Poate afară, în fine. ”Dupe” care motivează decizia sa cu faptul că ”Un singur lucru bun s-a întâmplat, însă, pentru PNL: a scăpat de o parte dintre personajele toxice, de lideri care au cochetat nestingherit cu PSD. Ba au băgat și o parte din PSD în PNL, dar asta nu-i împiedică să ne ofere un grețos spectacol de așa-zisă moralitate și corectitudine politică.”.

 

Deci, domnu´ Coteț, ați rămas în PNL-ul de azi pentru că au plecat cei ce pactizau cu PSD-ul? What?!... Mai dați și dvs drumu´ la știri…

Mihai Coteț: ”De ce am rămas în PNL. Când am intrat în PNL, am făcut-o știind că politica nu este fată mare și că asta se aplică, mai mult sau mai puțin, tuturor partidelor.

În egală măsură, am intrat în politică fiind conștient de faptul că este singura posibilitate de a face din comunitatea mea un loc mai frumos și mai prosper. Nu mi-e deloc confortabil să știu că niciunul dintre cei doi copii ai mei nu întrevăd niciun viitor și nicio posibilitate de a-și dezvolta o carieră aici, în Pitești, în anul de grație 2022. Îmi doresc, însă, pe viitor, ca generația lor să dea o șansă orașului pe care îl iubim cu toții și pe care ni l-am fi dorit altfel.

Suntem în acest punct după mai bine de 30 de ani de PSD aici, în Argeș și la Pitești. Aceasta este o realitate dincolo de orice posibilă controversă. Mi-aș fi dorit să nu fi ratat, în 2020, imensa oportunitate pe care am avut-o. Decizia, însă, a fost în altă parte.  Și decizia de a continua guvernarea cu PSD a fost în altă parte. Relația cu un USR în permanență ostil, matematica guvernamentală care nu ne era în avantaj și situația de criză ne-au adus în acest punct cu care, personal, nu mă simt confortabil. Nu este nici prima și nici ultima oară când partidele iau decizii controversate și am încercat, de fiecare dată, să mă țin deoparte de retorica politicianistă și să reduc totul, pe cât se poate, la binele comunitar.

Un singur lucru bun s-a întâmplat, însă, pentru PNL: a scăpat de o parte dintre personajele toxice, de lideri care au cochetat nestingherit cu PSD. Ba au băgat și o parte din PSD în PNL, dar asta nu-i împiedică să ne ofere un grețos spectacol de așa-zisă moralitate și corectitudine politică.

Ce ai putea face tu, liberal onest, într-un astfel de context?

Să pleci din PNL? Asta înseamnă să dezertezi ori de câte ori nu îți convine o realitate și să uiți de ce ai intrat în politică. Eu nu am uitat de ce am intrat în politică. Buna mea credință, devotamentul față de comunitatea mea au rămas aceleași. Că vom avea în Consiliul Local Pitești alianță pe dreapta, pe mijloc sau pe stânga, pentru că așa va decide o majoritate, iar nu va schimba cu nimic lucrurile în ceea ce mă privește, pentru că voi acționa mânat de aceleași bune intenții. PSD nu va deveni peste noapte mai simpatic, USR va continua să ne critice, dar noi vom fi în continuare la fel de vigilenți cu privire la modul în care se cheltuie banul public.

În mod evident, niciun liberal onest nu ar pleca în tabăra lui Orban&Miuțescu. E ca și cum ar gira toate metehnele din cauza cărora filiala noastră devenise o castă închisă și aproape nefrecventabilă.

Din fericire, de azi înainte este timp pentru o reconstrucție pe baze mai sănătoase, chiar dacă va trebui să o luăm mult mai de jos.

Al dumneavoastră,

același Mihai Coteț”

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea