Florăreasa Olga a fost condamnată definitiv la închisoare!

# Concurs de infracțiuni printre lalelele din centrul Piteștiului # Condamnările: anul trecut pentru furt de curent și anul acesta pentru trafic de influență!

Săptămâna trecută a luat sfârșit procesul răsunător al celebrei florărese Olga Panaete, în dosarul în care a fost acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru intervenţii pe lângă funcţionari publici, în vederea obţinerii permisului de conducere, respectiv pentru obţinerea unui post la Centrul „Sf. Andrei“, aflat în subordinea DGASPC Argeş. Condamnarea la închisoare, cu suspendare, vine după o altă condamnare, definitivă, tot cu suspendare, anul trecut, pentru furt de curent. Păcat, Olga Panaete fiind, totuși, o persoană recunoscută pentru sufletul bun, pentru acțiunile caritabile, o artistă a aranjamentelor florale. Ambele necazuri, atât cel cu furtul de curent cât și cel de corupție datează din 2018.

Dosarul de furt de curent, cu influențe de cascadorii râsului

În dosarul de furt de curent, Olga Panaete a fost dată în judecată de furnizorul de energie electrică CEZ Distribuţie SA, pentru comiterea „infracţiunilor de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea pentru a sustrage energie electrică”. În 2020, celebra florăreasă este condamnată la un de închisoare cu suspendare, conform hotărârii de mai jos. Partea de „infarct” urmează însă la Curtea de Apel Pitești, care a admis, în iunie 2021, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Piteşti… și a dispus ”confiscarea bucăților din conductorii improvizați prin care s-a făcut racordarea ilegală a inculpatei la rețeaua de alimentare cu energie electrică, ce au fost ridicate de către reprezentanții CEZ Distribuție S.A.” În rest, rămâne ca la Judecătorie…



# Judecătoria Pitești, Hotărâre - nr. 1547/2020:

”Stabileşte in sarcina inculpatei P.G., următoarele pedepse: - pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 228 alin. 1 şi 3 C.p.(02.09.2014); - pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 92 alin. 2 din Legea 123/2012 (02.09.2014); - pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 228 alin. 1 şi 3 C.p.(21.01.2015); - pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 92 alin. 2 din Legea 123/2012 (21.01.2015). În temeiul art. 38 alin. 1 coroborat cu art. 39 alin. 1 lit. b C.p. stabileşte in sarcina inculpatei P.G. pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, care va fi sporită cu o treime din cuantumul celorlalte pedepse, în final pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei rezultante de 1 an inchsoare pe un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează potrivit art. 84 C.p. de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri. … Pronunţată în şedinţa publică din data de 21 Decembrie 2020.”



# Curtea de Apel,  Hotărâre - nr. 442/2021:

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti împotriva sentinţei penale nr. nr. 1547 din data de 21 decembrie 2020, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 18692/280/2018. Desființează în parte sentința, și rejudecând: În baza art. 112 alin. 1 lit. b) Cod penal, dispune confiscarea bucăților din conductorii improvizați prin care s-a făcut racordarea ilegală a inculpatei la rețeaua de alimentare cu energie electrică, ce au fost ridicate de către reprezentanții CEZ Distribuție S.A. Menține celelalte dispoziții ale sentinței. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Panaete Gherghina, împotriva aceleiași sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod de procedură penală, obligă apelanta - inculpată Panaete Gherghina la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 iunie 2021, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”.

În dosarul de corupție, Olga Panaete și-a recunoscut vina

Potrivit procurorilor, Gherghina (Olga) Panaete ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Unei alte persoane, inculpata a asigurat-o că va fi angajată pe un post într-un centru de copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Florăreasa Olga ar fi pretins şi primit de la o persoană bani promiţându-i că o va ajuta să ocupe un post de asistent generalist debutant. Olga Panaete susținea că va interveni la un angajat cu funcţie de conducere în cadrul DGASPC Argeş şi a unui consilier judeţean. Funcţionarul de numele căruia s-ar fi folosit florăreasa era Adrian Macovei, şeful DGASPC Argeş la momentul săvârșirii faptei, iar consilierul în cauză, Florin Tecău, fost preşedinte al CJ Argeş. Cei doi au fost martori în dosar.

Dosarul împotriva florăresei a fost deschis ca urmare a unui denunț făcut de un instructor auto din Pitești.  Acesta a precizat procurorilor că elevul său nu s-a programat la proba teoretică spunându-i că cineva îl va ajuta să se înscrie mai repede. Procurorii au început cercetările și astfel au ajuns la florăreasa Olga. De asemenea, aceasta ar fi promis, contra unor sume de bani, mai multor persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Femeia a redeschis „fabrica de permise”. Ea pretindea că are influenţă asupra angajaţilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeș şi că poate aranja promovarea examenelor.

Florăreasa Olga - condamnată definitiv pentru fapte de corupție

În luna martie a anului 2021, Tribunalul Argeș o condamnă pe Olga Panaete la doi ani și opt luni cu suspendare, prin Hotărârea - nr. 81/2021: „…Condamnă pe inculpata P.G., la o pedeapsă de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. ... În baza art.91 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatei P.G., iar conform art.92 alin.1 C.pen. fixează termen de supraveghere de 4 ani, termen ce începe să curgă, conform art.92 alin.2 C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. ... În baza art.93 alin.3 C.pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata P.G. va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Piteşti sau în cadrul Primăriei Comunei Cocu, jud. Argeş…”.

Săptămâna trecută, pe  18 ianuarie 2022, Curtea de Apel  respinge, printre altele, apelul declarat de florăreasa Olga. Hotărârea este definitivă. Aceasta va trebui să presteze, printre altele, muncă neremunerată la Primăria Pitești sau la Primăria Cocu, așa cum a decis Tribunalul Argeș.

”Respinge apelurile declarate de inculpaţii: PREDA MIOARA, RIZEA FLORIAN, BĂLŢATU VASILE, şi PANAETE GHERGHINA, împotriva sentinţei penale nr. 81 din 10 martie 2021, pronunţată de Tribunalul Argeş, secţia penală, în dosarul nr. 7270/109/2018 . … Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.01. 2022, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.”.

Se încheie, aici, sperăm, cauzele penale ce au avut, ca actor principal, pe Olga Panaete. Sperăm ca celebra florăreasă să se dedice, în viitor, numai ocupației care a consacrat-o.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea