1.000 de recipiente pentru compost vor fi împărțite, la cerere, în comună

Primăria Bradu pune la dispoziția locuitorilor comunei un număr de 1000 de unități individuale/recipiente pentru compost (resturi alimentare, legume, plante, iarbă etc). Acestea vor fi împărțite la cererea cetățenilor. Cei care doresc aceste recipiente se pot adresa la firma Consiliului Local Bradu - HCB Construct Investment SRL, situată pe strada Sabin Iliescu, nr.  5, sau pot să apeleze la numărul de telefon 0764460741.

„Primăria deține un număr de 1000 de recipiente pentru compost care vor fi împărțite în comună, la cererea cetățenilor”, a precizat primarul Dan Stroe.

 

Compostarea este o formă naturală de reciclare, un proces natural prin intermediul căruia microorganismele (bacteriile, ciupercile microscopice) si nevertebratele (insecte, viermi) descompun materia organică, transformând-o într-un îngrășământ – compostul. Procesul de descompunere a deșeurilor biodegradabile se face cu ajutorul unor echipamente speciale: unitățile de compost.

În compost se pot pune: iarbă, frunze (cu excepția frunzelor și cojilor de nuc, care conțin iod și juglonă dăunătoare plantelor), buruieni (fără semințe mature, altfel vor năpădi grădina îngrășată cu compost), resturi de fructe și legume, coji de ouă, materiale lemnoase mărunțite, paie, zaț, pâine, hârtie, cenușă de lemn (în cantități moderate), gunoi de grajd, orice material biodegradabil care se descompune în câteva luni. Nu se pun în compost oase, carne, pește, grăsimi, cărbune sau cenușă de cărbune, sticlă, pietre, metal, plastic, plante tratate chimic ori afectate de ciuperci sau boli ce pot fi transmise noilor plante. Cenușa din lemn este un îngrășământ natural în sine, care, în plus, omoară dăunătorii din sol și poate fi folosită cu moderație direct în grădină.

De asemenea, locuitorii comunei pot să solicite operatorului de salubritate sacul pentru deșeurile reciclabile (plastic, hârtie, carton). Dacă volumul deșeurilor reciclabiledepășesc capacitatea sacului, se poate folosi și sacul propri, fără a plăti suplimentar. Atenție! În sacul galben nu se pun tacâmuri din metal sau veselă, seringi, folie de aluminiu, ambalaje cu conținut de substanțe toxice, corozive sau ulei.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea