Petru-Emil Muntean, de la Spitalul Județean, un medic recunoscut internațional

Medicul Petru Emil Muntean, de la Spitalul Județean Argeș, a fost premiat pentru activitatea sa medicală, de către American College of Chest Physicians, cu titlul FCCP. În 2020, doctorul a primit o distincție similară de la Asian Pacific Society of Respirology.

 

Dr. Muntean, specialist recunoscut international, face parte din echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești din luna septembrie a anului 2019, în prezent fiind coordonatorul Secției de Pneumologie.

 

Originar din Cluj, este absolventul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, cu un masterat în Managementul Serviciilor de Sănătate. Tânărul de doar 33 de ani își continuă studiile, fiind înscris la programul de master, Malpraxis și Drept Medical, organizat de Universitatea de Medicină si Farmacie din Cluj.

„În ultimii ani, a participat la mai multe concursuri internaționale, unde și-a demonstrat cunoștințele medicale, rezultatele obținute fiind de excepție. Are peste 100 de articole publicate, fiind autorul a nouă cărți realizate în colaborare cu specialiști cu experiență din țară”, informează Cristina Cazacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Argeș.

Deși a avut ocazia să lucreze în alte spitale, dr. Muntean a ales să se stabilească în Argeș și să continue activitatea la SJUP, unde, susține acesta, se simte acasă și, de fiecare dată, a găsit susținere din partea conducerii instituției.

Dr. Petru Emil Muntean: "După multă muncă și sacrificii, a venit și momentul aprecierii. Începând de azi am primit titlul FCCP acordat de către prestigiosul American College of Chest Physicians, regăsindu-mă astfel pe lista scurtă de medici pneumologi români din Societatea Română de Pneumologie care de-a lungul timpului au obținut această distincție".

Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea