Constantin Bărbulescu, decanul Facultății de Litere, Istorie și Arte de la UPIT: „România a simțit din plin apăsarea bocancului sovietic”
Marţi, 01 Februarie 2022 10:21
Tema unui posibil război, cu Rusia la butoane, îngrozește Europa! Marii lideri ai lumii încearcă negocieri, în speranța că vor salva Ucraina de furia lui Vladimir Putin. România stă pe un butoi de pulbere, iar ai noștri – oameni de rând sau intelectuali – se întreabă dacă ar fi mai bine de partea americanilor sau a rușilor. Istoria recentă ne-a arătat că România a avut de suferit sub ruși, dar și că americanii si marile puteri ale Europei au părăsit România, în mâinile comuniștilor, după al Doilea Război Mondial. Închisorile au fost pline de tineri, intelectuali și preoți care au așteptat, până la moarte, să vină americanii să izbăvească poporul de comunism.
În acest context, al frământărilor legate de înțelegerile care se pregătesc de către SUA și NATO pe de-o parte și Rusia și aliații pe de altă parte, Conf. Univ. Dr. Constantin Bărbulescu, decanul Facultății de Litere, Istorie și Arte, din cadrul Universității din Pitești a explicat care a fost soarta românilor sub umbrela Rusiei. De menționat: Constantin Bărbulescu este istoric, iar punctul său de vedere este pertinent:
„«Tovarășii» i-au învățat pe români să fure, să le fie frică, să mintă și să toarne”
„Printre noi există destui care privesc comunismul/nazismul sau alte ideologii totalitare ca fiind benefice!
România a simțit din plin apăsarea bocancului sovietic, iar odată cu el, instalarea unui regim prin care s-a realizat mutilarea sufletească și psihică a poporului român.
"Tovarășii" i-au învățat pe români să fure, să le fie frică, să tremure în frig și în beznă, să mintă și să toarne (în pahare și la securitate), să muncească pentru că "totul este al lor, dar nimic nu le aparține", să plătească datoria externă, să sape canale, să dărâme biserici, să creadă că astfel sunt cei mai puternici.
Au tras în țăranii care nu au vrut să renunțe la pământ, au tras în preoți și învățători (când nu au coborât icoanele de pe pereții din sălile de clasă), au batjocorit și ucis pe toți aceia care au contribuit la Unirea cea Mare. I-au declarat dușmani pe Coandă, Eliade, Enescu, Brâncuși, Ionesco, Cioran... și au ars biblioteci!
Naționalismul l-au reinventat, dar morții de la Plevna, Mărășești sau din Al Doilea Război Mondial, se răsuceau în morminte! Nu era naționalismul Regilor, Goleștilor, Brătienilor, Cantacuzinilor ...... românilor căzuți pe front sau prin închisorile comuniste, era doar o ideologie de casă ce începea cu Dromichaites și se termina cu Ceaușescu (astfel românul a învățat că Decebal este român!!!!!!!!!! - tristă poveste!). ”, a scris, pe pagina sa de Facebook, decanul Constantin Bărbulescu.