Contre între Elena Lasconi și Adrian Bughiu: de la „starletă de televiziune” la „trompetă și aruncător de fumigene”

Lui Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș, i s-a pus „pata” pe Elena Lasconi, primarul Câmpulungului. S-a apucat, astfel, Bughiu, să scrie câteva cuvinte, pe Facebook, despre „doamna primar”, pe principiul: gata, o fac praf! Folosește câteva „cifre seci”, o face „starletă de televiziune” și finalizează prin „panseluțe și copăcei”.

Nici Elena Lasconi nu se lasă mai prejos și îi răspunde lui Bughiu, în același stil – de „Acces direct”, numindu-l „necunoscutul cu funcție de la Consiliul Județean”. Primărița de la Câmpulung îi dă asigurări vicelui CJ Argeș că și-a depășit „condiția de casier” transformându-se în „trompetă și aruncător de fumigene”. Îi mai explică cum e cu „băgatul în poze”, după care se întoarce la… treabă.

Bughiu: „Doamna primar nu prea înțelege nici cum să citească un buget, darămite să îl gestioneze”

„Înțeleg că, dinspre Câmpulung, există o doamnă primar care tot încearcă să bage capul în fotografie și lansează tot felul de atacuri la adresa PSD și a Consiliului Județean pentru a-și acoperi incapacitatea de a gestiona administrativ municipiul. Această poziție a mea nu este un răspuns pentru doamna primar, ci o încercare de a lămuri anumite aspecte câmpulungenilor, indiferent de opțiunile lor politice. (…) Să le mai explicăm muscelenilor care încă se mai încred în doamna primar că, în 2020, Primăria Câmpulung înregistra un excedent de aproape 6,5 milioane lei, la un nivel de încasări realizate de aproape 39 de milioane de lei, pentru ca, în 2021, an de grație cu un mandat plin al vedetei tv, excedentul să fie de 20,3 milioane de lei, la un nivel de încasări realizate de 41,4 milioane de lei. Adică, practic, jumătate din buget! Așadar, despre ce vorbim aici? Doamna primar nu prea înțelege nici cum să citească un buget, darămite să îl gestioneze. Problema, dragi câmpulungeni, nu este nicăieri în altă parte decât acolo, la conducerea Primăriei Câmpulung! Aceeași conducere care a ajuns de râsul lumii în toată țara, nu mai spun de ilegalitate, când a desființat serviciul ISU din cadrul Primăriei! Îmi pare rău să o spun, dar nu poți spune că faci administrație când te ocupi doar de PR!

Administrația nu se face după prompter, se face cu știință și având o echipă profesionistă în spate, iar aerele de starlet de televiziune nu prea merg atunci când trebuie să te ocupi de problemele reale dintr-o comunitate.  Like-urile de pe Facebook nu înseamnă că știi ce faci! V-am prezentat cifrele seci care arată incapacitatea de a conduce, de a gestiona dezvoltarea unei localități. (…)

PS: Tot pentru o corectă informare, anul aceasta, Primăria Câmpulung a cerut de la Consiliul Județean 2,6 milioane lei pentru amenajare spațiu verde zona Grădiște, aproape 1,3 milioane lei pentru amenajare spații verzi pe strada Alexandru cel Bun și aproape 1,5 milioane lei pentru amenajare spații verzi Prichindelul- strada Revoluției cu strada Gruiului. 5,4 milioane de lei! O sumă uriașă pentru iarbă, panseluțe și copăcei, nu pentru vreo investiție în infrastructură!”, a scris Bughiu, pe Facebook.

Elena Lasconi, despre Bughiu: „Funcționează după principiul «dacă nu mă duce capul, mai și semnalizez»”

„Când nu ai realizat nimic în viață, când nu știi să faci nimic, te fixezi ca o căpușă de toți cei care se remarcă prin muncă, realizări și inteligență. De regulă, dai în ei pentru că nu te duce capul să faci mai mult, dar și pentru că e ușor. Apoi, pentru că orgoliul e cât casa, te bagi în politică. Pentru că nu poți să îți depășești condiția de casier și ca să fii sigur că nu dai greș, te lipești de un partid care să te ridice, pentru că tu, știi bine, nu ești în stare. Și ca să nu stai degeaba te transformi în trompetă și aruncător de fumigene. Cam asta e de zis despre un necunoscut cu funcție la Consiliul Județean Argeș, care nu mai știe cum să se afirme.  (…) Apoi, vă explică vouă, câmpulungenilor, ce grav e că am avut excedent bugetar. Doar un casier obscur care habar nu are de buget și care, culmea, urmărește bugetul județean din funcția în care l-a cocoțat partidul, poate face asta. Anul trecut am făcut ordine în debandada pe care am găsit-o, am făcut documentația și în mod firesc cheltui banii pe investiții după ce ai toate documentele puse la punct.

Apoi, se dezlănțuie cu vorbe calomnioase pe care nu le repet. El funcționează după principiul “dacă nu mă duce capul, mai și semnalizez”. Mă surprinde însă la toți politicienii ăștia care nu știu să lege două vorbe și care își iau scriitori pentru postările pe Facebook că încă mai cred că mă afectează cuvinte ca vedetă, prompteristă etc. Cel mai tare mă intrigă faptul că obscurul politician spune că încerc să mă bag în poză. Pe bune? A venit de două ori la Câmpulung. De fiecare dată, domnul casier devenit peste noapte mare băgător de seamă la județ, s-a băgat în poză cu subsemnata că poate, poate, îi dă cineva un like. Și pentru că ultimele sale postări au câte șase likeuri de la membri de partid, s-a gândit că azi o să dea lovitura dacă își încordează mușchii pe care nu-i are înspre Câmpulung.

Dragă gălăgiosule, mulțumește Bunului Dumnezeu pentru ce ai și înțelege măcar acum, în ultimul ceas, că muscelenii, câmpulungenii, nu sunt proști! Puteți uita că o să mai obțineți voturi cu o găleată la patru ani, în campanie. Așa că, pune-te cu burta pe muncă, că pentru carte e prea târziu pentru tine. (…)În loc să vă consumați energia cu astfel de mizerii, mai bine ați vedea de cele două poduri din Câmpulung care aparțin de CJ și stau să cadă, de cele opt străzi, de terenurile și cele peste 40 de clădiri lăsate în paragină. Mai bine v-ați repara gardurile care au devenit un pericol pentru siguranța câmpulungenilor și ați toaleta pomii care ne cad în cap și aș putea continua, dar am treabă”, a scris Elena Lasconi, tot pe Facebook.

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea