Membru ISU decedat, în timpul serviciului, la Băbana

# Firma de asigurări a refuzat să plătească daune

Eveniment tragic petrecut, în anul 2018, la Băbana. Un membru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență a murit în timpul unei misiuni. Deși Primăria le făcuse, tuturor, asigurare de viață – firma asiguratoare a refuzat să plătească daune. În urma bărbatului au  rămas o soție și trei copii. Primarul Bebe Ivan nu a lăsat lucrurile așa. Și a dat în judecată firma cu pricina.

Prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Pitești la data de 12.09.2019, reclamanții COMUNA BĂBANA prin primarul Bebe Ivan și Matei Mihaela au solicitat instanței, în contradictoriu cu o firmă de asigurări de viață, ca prin hotărârea ce se va pronunța să fie obligată aceasta să le achite indemnizația de asigurare ca urmarea a producerii evenimentului asigurat cu privire la decedatul Gheorghe Matei - persoana asigurată, cu cheltuieli de judecată.

 

În motivarea cererii, reclamanții au arătat că au încheiat o poliță de asigurare la data de 06.09.2017 si au reînnoit-o la data de 17.09.2018. Aceasta era o poliță de asigurare - program de asigurare de grup. Polița de asigurare era însoțită de o anexă în care erau precizate cele 10 persoane asigurate.

La data de 7 decembrie 2018, s-a produs evenimentul nefericit în ceea ce îl privește pe Gheorghe Matei, în sensul că, în timp ce se afla la o intervenție in interes de serviciu, a făcut infarct miocardic. În urma infarctului a survenit decesul persoanei.

Firma de asigurare a refuzat să plătească suma  de despăgubire, pe motiv că decesul în urma unui infarct nu intră în raza de acoperire a poliței, aceasta acoperind doar riscul de deces ca urmare a unui accident.

Față de aceste considerente și față de prevederile poliței de asigurare, instanța a admis acțiunea și a obligat firma de asigurări să achite reclamantelor indemnizația de asigurare, ca urmare a decesului  numitului Gheorghe Matei (Hotarârea - nr. 4881/2020)

Hotărârea nu este definitivă. Dosarul a făcut mai multe drumuri, între Tribunalul Argeș, Tribunalul Comercial și Curtea de Apel, urmând să se judece, într-un final… la Tribunal.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea