Sorin Apostoliceanu: „Pădurea Trivale trebuie să fie în extravilan ca să nu se mai poată defrișa în scopuri imobiliare niciodată”

 

Planul Urbanistic General (PUG) al Piteştiului împarte în două tabere consilierii locali în ceea ce privește trecerea pădurii Trivale în intravilan. Până și consilierii locali liberali nu au ajuns la un numitor comun în această privință. În schimb, Sorin Apostoliceanu consideră că Pădurea Trivale trebuie să rămână în extravilan, pentru a se opri acoperirea pădurii cu betoane.

 

„ Noi am dat o hotărâre de Consiliu Local, prin care am reglat, în sfârșit, suprafața de pădure care este în posesia statului, în Pădurea Trivale. Eu am trimis acele hotărâri de Consiliu Local, prin care dorim să facem o arie protejată, la Ministerul Mediului și la Mediu, la noi în Argeș. Vor fi parcurse mai multe etape pentru stabilirea acestei păduri ca arie protejată, de diferite tipuri, de interes național sau altceva. Referitor la PUG-ul din Pitești, domnul arhitect a venit și ne-a spus că încearcă să mențină Pădurea Trivale ca intravilan. Eu consider că este o greșeală, Pădurea Trivale trebuie să fie extravilan ca să nu se mai poată defrișa în scopuri imobiliare niciodată”, a precizat consilierul local Sorin Apostoliceanu, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Apostoliceanu: „De la Primărie se pleacă cu acest lucru”

Sorin Apostoliceanu a mai precizat că nu are susținerea tuturor consilierilor locali, nici măcar a celor liberali, pentru ca Pădurea Trivale să treacă în extravilan. Un motiv invocat de cei care se opun acestui lucru reprezintă lipsa avizului de la Mediu pentru PUG, pentru că fără Pădurea Trivale în intravilan nu s-ar obține suprafața minimă de spațiu verde pe cap de locuitor în municipiu.

„În momentul în care arhitectul Primăriei vrea să păstreze Pădurea Trivale în intravilan, deja este un semnal spre alte lucruri. Dar în momentul în care nu toți colegii consilieri sunt de acord cu mine și mulți dintre ei doresc păstrarea în intravilan, atunci e clar că eu unul nu am ce să fac. Au fost mai multe discuții despre acest subiect în PUG, iar colegi și de la PNL au fost de acord ca să rămână pădurea în intravilan. (...) De la Primărie se pleacă cu acest lucru. Ni s-a invocat că cei de la Mediu nu vor da un aviz pentru PUG-ul orașului pentru că dacă Pădurea rămâne în intravilan atunci este luată în calcul la suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor pentru municipiu Pitești. Acest lucru mi se pare că este o acoperire a faptului că noi încă nu reușim să mărim suprafețele de spațiu verde din oraș, că nu reușim să impunem dezvoltatorilor să facă spații verzi cât mai mari”, a mai precizat Sorin Apostoliceanu.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea