Tanczos Barna: ”Programul «panourilor fotovoltaice» va începe în aprilie”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că în luna aprilie a acestui an va începe : Ediția 2024 a „panourilor fotovoltaice”, care va dispune de fonduri suplimentare. Mai mult, va fi nevoie de sprijinul autorităților locale, pentru  implementarea acestui program. Sunt puse în joc sume importante de bani, iar Barna crede că programul va fi un succes.

„Putem aloca mult mai mulți bani pentru acest program (panouri fotovoltaice n.r). Vom porni ediția 2022, sper ca undeva în aprilie vreau să avem un parteneriat cu autoritățile publice locale. Până în 2024 am putea avea un miliard de euro pentru aceste programe. Ne trebuie o capacitate de implementare mult mai mare.

 

De aceea am propus primăriilor să implementăm la nivel național un program. Sper să găsim o soluție împreună pentru că este aproape imposibil pentru o autoritate centrală să implementeze un program de o asemenea anvergură.

Fotovoltaicele sunt ușor de implementat, 20.000 de lei este o sumă generoasă din acest punct de vedere. Eu cred că va fi un succes acest proiect și vom contribui la balanța națională”, a declara ministrul Mediului, la Digi24.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea