Au devenit funcționale Centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu COVID 19

# De la deschidere, numeroase persoane au fost evaluate clinic în cadrul acestor locații

Centrele de evaluare a pacienților diagnosticați cu COVID 19 au intrat în funcțiune, iar persoanele cu forme ușoare și medii ale bolii au primit tratament. Este vorba despre antivirale care li se dau pacienților din farmaciile spitalelor după ce sunt evaluați de cadre medicale.

Cum funcționează centrele de evaluare

„Sunt locații cărora li se pot adresa persoanele cu teste pozitive, indiferent că vorbim despre testare RT PCR sau cu teste rapide. Este obligatoriu ca rezultatele să aibă parafa unui medic. Asta înseamnă testare făcută la unități sanitare, la centre avizate sau de către echipajele Serviciului de Ambulanță Argeș. Pacienții vor merge la centre unde vor fi internați pentru o zi, pentru evaluare. În cele mai multe cazuri de până acum a fost vorba despre forme ușoare și pacienții au fost externați.  Foarte important, bolnavul nu pleacă fără rețeta eliberată de un medic specialist și, dacă este până în a 5 a zi a infecției, cu antivirale. Este vorba despre medicamente care nu se găsesc în farmacii private și se eliberează strict din farmacia spitalului”, informează Instituția Prefectului Argeș.

Lista centrelor de evaluare din Argeș: Pitești- Spitalul de Pediatrie, Strada Dacia, nr.1 și Spitalul Județean de Urgență, Bulevardul I.C Brătianu,nr.62 (la Secția Boli Infecțioase), Mioveni- Spitalul Orășenesc Mioveni, Bulevardul Dacia, nr. 131a; Câmpulung- Spitalul Municipal Câmpulung-Muscel, strada Doctor Costea, nr.8 și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung-Muscel.

„Centrele le stau la dispoziție persoanelor cu forme ușoare și medii ale bolii și îi îndrumăm să le folosească și să evite aglomerarea la Unitățile de Primiri Urgențe sau să stea acasă, fără un tratament correct”, mai informează Instituția Prefectului Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea