Elena Lasconi a lansat o petiție pentru a scăpa de deșeurile periculoase de pe platforma ARO

# „La Câmpulung Muscel este o bombă cu ceas! Avem 1.600 de tone de deşeuri periculoase”

Primărița Elena Lasconi încearcă să rezolve o problemă spinoasă de mediu, la Câmpulung-Muscel. Este vorba despre eliminarea deșeurilor periculoase de pe fosta platformă ARO, care sunt o amenințare reală pentru calitatea vieții. În acest sens, Lasconi a discutat cu Valentin Sălăgeanu, directorul ONG-ului Greenpeace România, care militează pentru pentru un mediu curat și sănătos. De asemenea, tot în sprijinul proiectului de eradicare a deșeurilor de la ARO, primărița Câmpulungului a creat o petiție online, cu care va merge la Guvern pentru a cere sprijin.

„Am discutat cu Valentin Sălăgeanu, directorul Greenpeace România despre situația unică și gravă a deșeurilor periculoase de pe fosta platformă ARO. Am stabilit pașii concreți pe care urmează să îi facem cu speranța că aceste otrăvuri vor dispărea din Câmpulung.

 

Urmează să concretizăm ce ne-am propus și sper să ni se alăture toți medicii din Câmpulung, elevii, profesorii, câmpulungenii care vor să trăiască în siguranță, toți românii din țară și diaspora care înțeleg că aici stăm pe un butoi cu pulbere.

Nu va fi ușor pentru că e o situație foarte încâlcită juridic. Soluția stă în decizia Guvernului. Ca să înțeleagă cât de gravă e situația e important să o semnalăm cât mai mulți. Așa că, vă rog să semnați petiția cu care vom merge și la Guvern!”, a anunțat Elena Lasconi.

La jumătatea lunii ianuarie, primărița Elena Lasconi declara pentru Adevărul:

 

„La Câmpulung Muscel este o bombă cu ceas! Răbdarea mea ca autorităţile să-şi facă treaba a luat sfârşit. Încă mă bazez pe spijinul Prefectului de Argeş, dar nu ştiu cât de mult poate să facă pentru a ne scăpa de cele 1.600 de tone de deşeuri periculoase de pe fosta platformă ARO. Trebuie schimbată legislaţia şi e mare nevoie de intervenţia Guvernului”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea