Argeșul și mașinile de lux. Infrastructură proastă, dar pe străzile județului circulă Lamborghini și Ferrari

# Peste 250 de argeșeni au Porsche # 27 de autoturisme, cu motoare de peste 5000 cmc, înscrise la Pitești

Argeșul are cea mai proastă infrastructură de drumuri din România. Conform informațiilor publicate de Consiliul Județean, 21% din rețeaua de drumuri naționale care traversează județul nostru este în stare “BUNĂ”, “MEDIOCRĂ” - 11,5%, “REA” - 30,9% și “FOARTE REA” - 35%. Argeșul nu are niciun kilometru de drum național în stare ”FOARTE BUNĂ”. Ca un paradox, deși drumurile sunt foarte proaste , vedem zilnic bolizi de lux, de parcă străzile cu gropi din Argeș sunt show-room-uri internaționale. Opulență și lux atunci când vorbim de moda de pe șosele. Autoturismele cu mulți cai putere sunt vizibile în mai toate zonele județului.Argeșenii plătesc impozite pentru mașini precum Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, Maserati, Aston Martin sau Bentley. Cei mai mulți dintre iubitorii „cailor putere” au, însă, autoturisme Porsche.

Șapte Lamborghini de peste 200.000 de euro, în Argeș

În evidențele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor în parcul auto al județului Argeș, la data de 31.12.2021, sunt înregistrate șapte mașini Lamborghini, dintre care patru sunt model URUS, de peste 260.000 de euro, două model Murcielago și unul Huracan. Mai sunt zece autoturisme Maserati și nouă Ferrari. Nu puțini sunt cei care și-au luat mașină Bentley. Vorbim de șapte argeșeni, patru dintre ei având Bentley Continental GT. În Argeș sunt și șase autoturisme Aston Martin, dintre care jumătate sunt modelul DBS. Mai sunt și două mașini Rolls Royce. Ceva mai mulți – 18 argeșeni – și-au înmatriculat autoturisme Cadillac. În schimb, au fost înregistrate peste 250 de autoturisme Porsche.

Populare în rândurilor argeșenilor sunt și BMW-urile, între 12.000 și 13.000 de autoturisme  fiind înregistrate în județ.

Impozit de 177.000 de lei, la Pitești, pentru 27 de autoturisme

Potrivit unui răspuns transmis săptămânalului „Atitudine în Argeș”, de reprezentanții Primăriei Pitești, în evidențe sunt înregistrate, în prezent, 27 de autoturisme cu capacitatea cilindrică egală sau mai mare de 5.000 centimetri cubi.

„Direcția Impozite și Taxe locale, din cadrul Primăriei Pitești, precizează că în evidența fiscală figurează înregistrate un număr de 27 mijloace de transport, autoturisme, cu capacitate cilindrică, mai mare sau egală cu 5.000 cmc, defalcat pe următoarele tipuri:

- Mercedes – 7; Ford – 4; Aston Martin – 3; Dodge – 3; Bentley – 2; Chevrolet – 2; Cadillac – 2; Audi – 1; Hummer H2 – 1; Lincoln continental – 1; Chrysler New Yorker – 1”, se arată în răspunsul Primăriei Pitești.

Pentru cele 27 de autoturisme impozitul aferent este în sumă totală de 176.906 lei.

Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea