Slujbă la Paraclisul Universitar din Pitești. Sfânta Liturghie fost oficiată de ÎPS Calinic

 

# Patru profesori universitari au fost premiați de Arhiepiscopie

Paraclisul Universitar din municipiul Pitești a sărbătorit miercuri, 2 februarie, hramul închinat praznicului Întâmpinării Domnului. Cei prezenți au avut ocazia să participe la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

 

În urma evenimentului, Ierarhul Argeșean a dorit să evidențieze eforturile care s-au depus în urmă cu 30 de ani pentru înființarea Facultății de Teologie ,,Sfânta Muceniță Filoteea” din municipiul Pitești, precum și rolul deosebit al dascălilor care au contribuit în timp la formarea duhovnicească a preoților, asistenților sociali și restauratorilor care au absolvit studiile teologice. Cu această ocazie, Chiriahul Eparhiei a dorit să răsplătească munca depusă la catedră de patru profesori universitari care au activat în cadrul facultății încă de la înființarea acesteia. Astfel a fost oferită distincția eparhială ,, Crucea Basarabă” părinților profesori universitari doctori în teologie: Popescu Ion, Stancu Ioan, Pufu Gheorghe și Isăroiu Ion.

 

Sfântul Altar de rugăciune a fost construit în anul 2019 într-un spațiu pus la dispoziție Conf. Univ. Dr. Ing. Dumitru Chirleșan, rectoratul Universității Pitești. Scopul principal a fost ca acesta să ofere asistența religioasă studenților și cadrelor didactice universitare.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea