Cîmpeanu: „Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise. Școala online, un adevărat dezastru”

Ministrul Educației, Ѕorin Cîmpeanu, a declarat că, în România, școlile nu se vor mai închide decât izolat, acolo unde sunt cazuri COVID. Ѕăptămâna trecută, puțin peste 2 % din numărul total de clase funcționau online, iar Cîmpeanu a declarat cu subiect și predicat că predarea online a fost un dezastru, chiar și în țările care se credeau pregătite pentru a face față provocărilor.

„Ne dorim să putem să eliminăm școala online”

“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici nu prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiunii. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3576 clase online, adică puțin peste 2 %. 

Ne dorim să putem să eliminăm școala online pentru că a fost un adevărat dezastru pentru școala românească. A fost un dezastru inclusiv pentru statele care s-au considerat a fi cele mai pregătite. La reuniunea miniștrilor în educație, unde în umanimitate concluzia a fost că predarea online a fost o alternativă la a închide școlile definitiv. În orice sistem de educație e recunoscută pierdea pe care predarea online a generat-o. Îmi doresc cât mai multă școală cu predare fizică. Și așa una dintre cele mai mici consecințe este deformarea gravă a rezultatelor evaluării online. Ați văzut: 53 % cu media peste 8.50. Îmi doresc ca măcar examenele să se desfășoare complet inclusiv cu probele de competențe, pentru a vedea cât am pierdut. Dacă nu vedem cât de mult am pierdut, nu putem lua deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi,” a explicat Sorin Cîmpeanu., potrivit Edupedu.ro.

Foto: Inquam-Photos

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea