Se desființează Centrul Cultural Județean și Școala Populară de Arte

 

În județul Argeș se va înființa, începând cu 1 aprilie, o nouă instituție de cultură, prin contopirea Centrului Cultural Judeţean Argeş cu Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Și nu este o păcăleală! Noua instituție se va numi Centrul Județean de Cultură şi Arte Argeș și o va avea în frunte pe Elena Iagăr.

 

Consilierii județeni urmează să voteze, în ședința din 8 februarie, proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului Județean de Cultură şi Arte Argeș prin fuziunea prin contopire a Centrului Cultural Judeţean Argeş și a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Noua instituție va fi în subordinea Consiliului Județean Argeș și va fi finanțată din venituri proprii și din subvenții de la bugetul local al județului. Sediul acesteia va fi situat în Municipiul Pitești, B-dul Nicolae Bălcescu, nr. 141 - clădirea fostului Cinema „Lumina”, cu punct de lucru în municipiul Pitești, B.dul Republicii, Nr. 66.

 

Centrul Cultural Judeţean și Școala Populară de Arte se vor desființa de la 31 martie

Centrul Cultural Judeţean Argeş și Școala Populară de Arte și Meserii Pitești vor funcționa până la data de 31 martie, urmând ca apoi să fie desființate. Cele două vor fuziona într-o singură instituție, de la 1 aprilie. Elena Iagăr a fost desemnată de CJ Argeș ca primul manager al Centrului Județean de Cultură şi Arte Argeș.

Instrumentiștii de la Doina Argeșului – afectați de noua decizie

„Am avut consfătuiri cu toți consilierii județeni interesați de acest subiect, de la toate formațiunile politice care alcătuiesc Consiliul Județean. După vreo trei runde de discuții s-a luat o decizie unanimă. În primă fază toate contractele de muncă pe perioadă nedeterminată vor fi cuprinse în organigrama noii instituții. Cei care își pierd locul de muncă, în primă fază, sunt practic instrumentiștii de la Doina Argeșului cărora oricum le-au expirat contractele la 31 decembrie. Noi le-am prelungit prin act adițional până la sfârșitul lunii februarie. Urmează ca de la 1 aprilie, când va începe activitatea în noua instituție, să demarăm procedura de concurs pentru ocuparea posturilor de instrumentiști. Vom scoate toate posturile la concurs. (…) Va fi asigurat interimatul de actualul manager al Școlii Populare de Artă și Meserii, doamna Elena Iagăr, până decidem să scoatem funcția de manager la concurs”, ne-a precizat Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș.

Araxi Negoșanu s-a întors la Teatrul Davila

În ceea ce o privește pe Araxi Negoșanu, fostul manager al Centrului Cultural Județean, aceasta s-a întors pe postul de șef resurse umane la Teatrul Alexandru Davila.

„Araxi Negoșanu începând cu luna decembrie este șef resurse umane la Teatrul Davila, acolo unde are postul blocat”, ne-a mai precizat Adrian Bughiu.


Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea