Comuna Băbana - iluminat public integral cu lămpi LED, table inteligente în școli

La Băbana se muncește la alcătuirea noului buget. Sunt vizate investiții în unitățile de învățământ, în iluminatul public, în rețelele de utilități. Totul dintr-un buget mic, însă atent împărțit. Cheltuielile au fost tăiate la sânge și se așteaptă, cum este și normal, și sprijinul Consiliului Județean Argeș.

Bebe Ivan, primar: ”În primul rând, vom achiziționa, pentru școli, table inteligente și laptopuri. Avem un proiect, pe fonduri nerambursabile, în valoare de 160.000 lei. Am primit documentația și avizarea că proiectul nostru este eligibil de la ADR Sud Muntenia. Tot pentru școli am mai prevăzut suma de 25.000 lei pentru achiziționarea și montarea de dulapuri individuale.

Elevii vor avea, fiecare, dulapul lui, fiecare unitate va putea fi încuiată, pentru a evita, astfel, anumite probleme. Așteptăm, încă, banii pentru capitolul ”Învățământ” – burse, salariile profesorilor cât și alte cheltuieli materiale. Toată lumea ridică din umeri. Începem ședințele de aprobare a bugetului și nu putem să îl aprobăm fără acest capitol.  Privim și spre Consiliul Județean cu speranță. Suntem interesați să ne ajute să reabilităm conducta de apă dintre Băbana și Pitești, e vorba cam de 3 km. Anul trecut au fost, la acestă conductă, numeroase avarii, chiar și în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Tot la forul județean am mai cerut finanțare și pentru o alunecare de teren, așteptăm să vedem dacă vor găsi soluții.

 

Urmează, anul acesta, să mai achiziționăm încă 100 de lămpi LED. După montare, vom avea toată comuna iluminată bine și economic, din stâlp în stâlp, cu aceste LED-uri. Vreau să menționez că ne-am montat și am întreținut această rețea în regie proprie, pentru reducerea costurilor. De asemenea, intenționăm ca, anul acesta, să mai cumpărăm și să montăm încă cinci hidranți. Vom avea, astfel, în comună, 40 de hidranți, mai mult decât multe orașe mari. avem în plan și înlocuirea unei conducte de apă. Aceasta trece pe proprietatea unor persoane fizice, fapt care ne cauzează probleme. Conducta va fi reamplasată pe marginea drumului, ca să putem interveni la ea de câte ori vom avea nevoie. Pentru satul Groși vom achiziționa o stație nouă de pompare a apei. În zonă s-a construit destul de mult și apa nu mai ajunge bine la ultimele proprietăți. Anul acesta vom încerca să sprijinim și bisericile pentru construirea capelelor de înmormântare. s-a modificat legea, după cum știți, trebuie să ne conformăm. Țin să menționez că avem un procent de încasare a impozitelor, pentu anul trecut, care se apropie de 100%, ceea ce este îmbucurător.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea