Meditații gratuite pentru copii în biserica Sf. Ierarh Nicolae din Turculești - Călinești

Biserica Sf. Nicolae din Turculeşti-Călineşti este la aproape 17 kilometri de Piteşti, pe DN7 Piteşti-Bucureşti, la șosea, într-o zonă pitorească, înconjurată de case simple, dar plăcute.

Preotul Cosmin Bologea a început, de câțiva ani, proiectul unui centru social pentru bătrâni şi copii, cu şase camere, cabinet medical şi sală de curs. Până la finalizarea centrului, preotul pune biserica la dispoziţia elevilor din localitate, pentru ca aceştia să poată face meditaţii. În fiecare sâmbătă, biserica din Turculeşti se umple de copii. Matematică, română dar și activități recreative sunt derulate aici, spre bucuria părinților. Cei mici vin cu mintea dar și cu inima deschisă.

Pr. Cosmin Bologea: ”Biserica a fost dintotdeauna locașul sub acoperișul căreia s-au adăpostit românii care au dorit să nu dea uitării tradițiile și credința noastră strămoșească. Dat fiind faptul că, la vârsta preșcolară copiii sunt foarte receptivi la diversele influențe care se exercită asupra lor, avem datoria de a-i ajuta să-ți deschidă mintea și sufletul spre credință și să-i apropiem cât mai mult de adevăratele valori spirituale ale neamului din care se trag. Oferindu-le posibilitatea de a trăi intens unele momente religioase, vom reuși să le influențăm comportamentul de zi cu zi și să-i educăm în spiritul valorilor moral religioase: „iubirea de aproape”, „împlinirea de fapte bune”, „respectarea părinților și a bătrânilor”, „ajutorarea celor nevoiași” și, mai ales, „aparărea cu tărie a credinței ortodoxe, strămoșești”. Aceste valori creștine bine însămânțate în sufletele curate ale copiilor, vor deveni pe parcursul vietii rădăcini puternice, care vor susține cu tărie micul creștin în calea vânturilor sau în încercările vieții.

Avem un mare privilegiu și o sfântă datorie de a-i familiariza pe copii cu sistemul valorilor religioase (evlavie, adevăr, rugăciune, pietate, iertare, milostenie) și a le cultiva un comportament adecvat normelor și canoanelor religioase. Un copil, peste ani, ar putea fi un sfânt sau un păcătos. De noi depinde dacă sufletul lui pornește pe drumul bun sau pe drumul rău:”Din același lemn poți face și icoană si măciucă”. Câtă vreme vom avea grijă de copiii noștri, putem nădăjdui într¬o lume mai bună, mai curată.

Momentan, avem cu ce ne mândri. Pruncii noștri au venit cu mediile excelente pe semestrul I, iar pentru acest lucru au fost răsplătiți. Le mulțumim pentru strădania lor  doamnelor profesoare dar și donatorilor si ostenitorilor.”

Faptele bune ale preotului nu au rămas fără ecou. În urmă cu ceva timp, la apelul acestuia, mulți credincioși au contribuit pentru a le cumpăra, micuților, tablete. Copiii le-au primit cu lacrimi în ochi de bucurie.

 


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea