Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „S-a adoptat un nou pachet de sprijin pentru agricultori”

Măsuri pentru fermieri! A fost adoptat un nou pachet pentru susținerea producției autohtone.

„Ca urmare a programelor inițiate de către PSD, Guvernul a adoptat un nou pachet de sprijin pentru agricultori, pentru susținerea producției autohtone. Este vorba despre sprijin consistent pentru tomate, usturoi și alte legume deficitare pe piață. Iar în contextul scumpirii carburanților, toți fermierii primesc o gură de oxigen prin reducerea accizei la motorină.

Programul Tomata are alocat un buget de 225 de milioane de lei (45 milioane euro). Sprijinul individual este de 4.000 de euro pentru fiecare beneficiar care produce 3.000 de kg roșii/1.000 mp. Pentru restul producțiilor deficitare (ardei gras și/sau lung, kapia, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă) valoarea sprijinului este de 1.000 euro/beneficiar.

 

Programul Usturoi are un buget de 22,2 milioane de lei (4.5 milioane de euro). Se acordă un sprijin de 3.000 euro/cultura/ha/beneficiar în condițiile unei producții minime de 3 kilograme de usturoi/10 mp.

Subvenția la motorina agricolă este de 1,630 lei/litru. Asta înseamnă un preț mai redus cu aproximativ 25% față de cel plătit la pompă. Bugetul total alocat pentru astfel de sprijin dedicat este de 309 milioane lei”, precizează deputatul Aurel Bălășoiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea