Primarul din Bradu și șeful poliției locale - la Curtea de Apel - cu Gabi Matei

# Dan Stroe: ”Toți banii pe care îi voi primi pentru daune morale vor fi donați bisericilor din localitate”

Începe altă etapă – faza pe Curtea de Apel (fază finală!), în procesele în care Dan Stroe (foto) – primarul localității Bradu și Gheorghe Militaru - șeful poliției locale se războiesc cu Gabi Matei. Cel din urmă a folosit facebook-ul pentru a posta, pe contul său, comentarii considerate injurioase la adresa primilor doi.

În primul proces, reclamant este Gabi Matei, nemulțumit că trebuie să îl despăgubească pe Gheorghe Militaru, șeful poliției locale Bradu. În al doilea, reclamant este Dan Stroe, nemulțumit și el de hotărârile anterioare.

 

 

Situația actuală a fost stabilită încă de la Judecătoria Pitești

Din extrasele depuse la dosar de către reclamant de pe contul de Facebook aparținând pârâtului , instanța constată că începând cu luna ianuarie 2019 și până în luna decembrie 2019 pârâtul a postat în mod constant comentarii privitoare la activitatea reclamantului în cadrul instituției în care își desfășoară activitatea ca primar. Unele dintre aceste postări cuprindeau exagerări, caricaturi și comentarii de tip pamflet prin care pârâtul a înțeles să își exprime poziția în raport de activitatea reclamantului ca primar precum și față de anumite trăsături ale acestuia din urmă. Se remarcă faptul că limbajul folosit de către pârât a fost în repetate rânduri agresiv și a avut inclusiv caracter licențios.

Ca urmare, în temeiul art. 252 și 253 din Codul civil, instanța va constata caracterul ilicit al postărilor efectuate la adresa reclamantului de către pârât  pe contul de Facebook în intervalul de timp 03 ianuarie 2019 – 01.12.2019, constând în sintagme ilicite…Totodată, va obliga pârâtul să șteargă din postările de pe contul său de Facebook sintagmele constatate ca ilicite prin prezenta sentință, și să își ceară scuze reclamantului în mod public pe contul său de Facebook pentru publicarea sintagmelor prin prezenta sentință. Instanța apreciază suficientă măsura publicării scuzelor în același context în care s-a produs ingerința în dreptul reclamantului la onoare, demnitate și reputație (pe contul de Facebook), fiind o modalitate de reconsiderare a imaginii reclamantului de către aceeași comunitate care a peceput inițial mesajul negativ al pârâtului.

1.02.2021  Hotărâre - nr. 890/202:

„Admite în parte acţiunea. Constată caracterul ilicit al postărilor efectuate la adresa reclamantului de către pârâtul... pe contul de Facebook... în intervalul de timp 03 ianuarie 2019 - 01.12.2019, constând în următoarele sintagme: ... Obligă pârâtul să şteargă din postările de pe contul său de Facebook sintagmele constatate ca ilicite prin prezenta sentinţă. Obligă pârâtul să îşi ceară scuze reclamantului în mod public pe contul său de Facebook pentru publicarea sintagmelor constatate ca ilicite prin prezenta sentinţă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5000 lei daune morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1160 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată astăzi, 11 februarie 2021”.

La procesul cu șeful poliției locale, judecătorii au decis să dea o pedeapsă chiar mai aspră: 10.000 lei daune morale, scuze publice atât pe contul de facebook dar și în două ziare locale.


29.09.2020. Hotarâre - nr. 4815/2020:

„Admite în parte acțiunea față de pârâtul Matei Florin-Gabriel. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să șteargă postările și comentariile denigratoare, aflate pe contul său de Facebook, privind pe reclamant... Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să ceară scuze în mod public față de reclamant prin afișarea acestora pe profilul său de Facebook. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să publice un articol ce va cuprinde un extras din considerentele prezentei hotărâri ce va fi pus la dispoziţie de instanţă, în două ziare de circulație județeană. Obligă pe pârâtul Matei Florin-Gabriel să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlul de daune morale. Ia act că reclamantul înțelege să solicite cheltuieli le de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Pitești. Pronunţată în ședința publică din 29.09.2020”.

La Curtea de Apel au atacat deciziile instanței: Dan Stroe împotriva lui Gabi Matei și Gabi Matei împotriva lui Gheorghe Militaru

Judecata s-a prelungit la Tribunalul Argeș care a menținut, însă, Hotărârea pronunțată de Judecătorie. Primarul din Bradu s-a arătat, însă, nemulțumit de soluție. Și a decis să atace, declarând că toți banii care îi vor reveni ca daune morale vor fi donați bisericilor din localitate și că va face acest lucru în mod public.

Dosarul a ajuns, astfel, la Curtea de Apel. Încă nu s-a stabilit un prim termen.

Vom reveni cu amănunte!

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea