UPDATE - Percheziții în Pitești! Bloc ridicat ilegal în municipiu

UPDATE: În urma perchezițiilor de astăzi, după administrarea probatoriului, o persoană a fost reținută, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.


Pe 9 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 13 percheziții domiciliare, într-un dosar penal privind modificări neconforme ale unor imobile, din domeniul construcțiilor civile. Persoanele sunt bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Perchezițiile se desfășoară la locuințele unor persoane, precum și la sediile și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale din județul Argeș și municipiul București. Din cercetări s-a descoperit că lucrările realizate în zona Tancodrom, din Pitești, au fost recepționate fără să se respecte proiectul și autorizația de construire.

 

 

Mai precis, în loc de două etaje s-au făcut trei etaje, iar în loc de 4 apartamente au ieșit șapte. Șase  persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri. Vizați ar fi dezvoltatorul imobiliar, constructorii, dirigintele de șantier, un funcționar de la Primăria Pitești și arhitectul proiectului.

„Din cercetări a reieșit că, pentru un imobil, pentru care a fost obținută autorizație de construire cu regim de înălțime P+2E, dezvoltatorul imobiliar ar fi modificat construcția, transformând imobilul într-unul cu regim P+2E+M. Ulterior, cu ocazia recepției lucrărilor, membrii comisiei de recepție ar fi atestat faptul că lucrarea de construcție realizată ar respecta prevederile proiectului și ale autorizației de construire. Prejudiciul stabilit până în prezent este de 680.000 de lei, reprezentând valoarea investiției edificate ilegal”, informează IPJ Argeș.

De asemenea, au fost ridicate și mai multe documente de la Primăria Pitești.

„Serviciul de investigare a criminalității economice a solicitat, în această dimineață, acte de autorizare a construirii unui imobil din Pitești: proiect tehnic, memoriu tehnic, certificat de urbanism, autorizație de construcție, etc. Solicitarea vine ca urmare a anchetei în desfășurare într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Ancheta este în desfășurare.”, a transmis Primăria Pitești.

Alex Vlaicu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea