Adrian Bughiu: „Ne dorim să ieșim din anonimat”

În acest an, bugetul alocat domeniului cultural reprezintă 7% din bugetul întreg al Consiliului Județean, adică 42.865.000 lei. CJ Argeș are în subordine, în acest moment, șase instituții de cultură. De la 1 aprilie vor rămâne cinci după finalizarea comasării dintre Centrul Cultural și Școala Populară de Arte și Meserii. Bugetele alocate instituțiilor de cultură sunt: Muzeul Județean - 6.660.000 lei, Muzeul Golești - 7.170.000 lei, Teatrul Al. Davila - 16.440.000 lei (3.380.000 lei Capital), Centrul Cultural  - 4.300.000 lei, Școala Populară de Arte și Meserii - 2.465.000 lei, Biblioteca Județeană - 5.830.000 lei.

„Ne dorim să facem performanță. Dumnezeule, la câți bani băgăm! Și nu sunt banii nici ai lui Bughiu, nici ai lui Mînzînă, nici ai lui Nicolaescu. Sunt banii noștri, ai tuturor. Dați-mi voie să avem și pretenții, că la un moment dat o să ne tragă cineva de mânecuță să ne întrebe, nu din punct de vedere legal pentru că urmărim ca lucrurile să se întâmple așa cum trebuie, ci din punct de vedere moral sau artistic: ce a rămas în urma voastră că a trecut patru ani de mandat și nu am reținut nici un regizor care a trecut pe aici, nici un spectacol care s-a desfășurat pe scena de la Lumina. Ne dorim să ieșim din anonimat”, a precizat Adrian Bughiu, vicepreședintele CJ Argeș.

 

Mînzînă: „Nu distrug nimic”

Amintim că în ședința CJ, de săptămâna trecută, s-a aprobat contopirea a două unități culturale, Centrul Cultural cu Școala Populară de Arte. De la 1 aprilie se înființează Centrul Județean de Cultură şi Arte Argeș. „Sunt foarte mulți oameni pe margine care spun că Mînzînă distruge cultura, distruge Centrul Cultural. Nu distrug nimic. Vreau ca lucrurile să fie într-o bună ordine. Nu a plouat cu cultură, pe noi , pe județul Argeș, cum a  plouat în ultimii 30 de ani cu doctori în toate domeniile din România. Suntem țara cu cei mai mulți doctori. Vai de mama noastră! Era să zic și generali că îmi șoptește dl Nicolaescu”, a precizat Mînzînă, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ne dorim să readucem Doina Argeșului la nivelul celebrității brandului de odinioară”.

Schimbări urmează să se producă și la orchestra Doina Argeșului. „La Doina Argeșului pot să le reproșez că în ultimii patru ani au același repertoriu. V-aș ruga să mă contraziceți! Vizavi de nivelul de salarizare să știți că un instrumentist ajunge, în medie, la 5.000 de lei, bani net, în condițiile în care au patru ore de studiu la locul de muncă, 4 ore studiu individual. Ne dorim performanță. Atât timp cât în ultimii patru ani ai același repertoriu, dați-mi voie să cred că mergem din inerție. Ziua trece, leafa merge. (…) Noi ne dorim să readucem Doina Argeșului la nivelul celebrității brandului de odinioară”, a mai adăugat Bughiu.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea