CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CNAIR a semnat contractul pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești. Suma se ridică la 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri UE. Grindeanu a notat pe pagina sa de Facebook o serie de date tehnice în legătură cu secțiunea Boița-Cornetu a autostrăzii Sibiu-Pitești:

“Prima secțiune din tronsonul autostrăzii care va traversa Carpații intră în linie dreaptă! CNAIR a semnat astăzi contractul în valoare de aproape 1 miliard de euro (4,250 miliarde lei, fără TVA) pentru Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești!

Finanțarea este asigurată din fonduri europene. Cu o lungime de 31,33 km, Secțiunea Boița-Cornetu trebuie finalizată în anul 2027. Asocierea de antreprenori turci are la dispoziție 18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție.

 

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:

- 49 de poduri și viaducte

- 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)

- 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret

- panouri fonoabsorbante în zonele în care traseul trece în apropiere de localități sau de arii protejate

- aliniamente de arbori în dreptul localităților, pentru reținerea poluanților atmosferici”, a scris Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea