AUR de la deputatul Mircia Chelaru: ”Această dezvoltare la întâmplare se numește dezvoltare în franjuri...”

# Eveniment mediat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură

# Întâlnire cu parlamentarii, autoritățile județene și locale și oamenii de afaceri din Argeș

Vineri, 11 februarie, a avut loc, în sala mare de ședințe a Consiliul Județean Argeș, o nouă întâlnire a parlamentarilor de Argeș cu reprezentanții mediului de afaceri, la invitația Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Întâlnirea a fost prezidată de președintele CCIA, George Caval.

Au participat la eveniment Radu Perianu, prefectul județului, Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean, Cristian Gentea președinte executiv PSD Argeș și primar al municipiului Pitești, deputații Simona Bucura-Oprescu, Nicolae Pavelescu, Nicolae Georgescu și Aurel Bălășoiu, senatorul Cristina Stocheci. Din partea parlamentarilor PNL a fost doar senatorul Dănuț Bica, iar de la USR PLUS și AUR parlamentarii Narcis Mircescu și Mircia Chelaru. Tot de la PSD -  vicepreședinții CJ Argeș Marius Nicolăescu și Adrian Bughiu, subprefectul Bogdan Minciunescu și primarii Constantin Panțurescu de la Curtea de Argeș, Gheorghiță Boțârcă de la Topoloveni și Gheorghe Stancu de la Bascov. În sală a fost și Bebe Ivan, edilul Băbanei. Mediul de afaceri a fost bine reprezentat

La întâlnire a fost prezent și piteșteanul Nicolae Ștefan Vlad, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației dar și Cantemir Ciurea Ercău, președintele Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare!

Discuțiile au vizat probleme punctuale ale județului: de la reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere până la dezvoltarea turismului și creșterea capacităților energetice și măsuri de sprijin pentru mediul de afaceri.

Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: ”...înainte de a îmbrăca haina, îmbrăcăm cămașa...”

Parlamentarii s-au grăbit să își aroge merite, mai ales că se filma. Reținem câteva fraze interesante:

Ion Mînzînă, președintele C.J. Argeș: ”Rog toți parlamentarii județului Argeș să înțeleagă că, înainte de a îmbrăca haina, îmbrăcăm cămașa. Sunt reprezentanții Parlamentului României dar nu trebuie să uite că totuși, în primul rând, trebuie să îi mulțumească pe cei care i-au mandatat ca reprezinte județul Argeș”

Gheorghiță Boțârcă, primar Topoloveni: ”Zona pe care o reprezint este concentrată la proiectele de viitor, unul fiind acela al energiei verde. Am deschis o nouă poartă de intrare în județul Argeș: aerodromul Topoloveni, pe care au aterizat deja avioane ușoare din Suedia, din Danemarca, din Germania.”

Cristian Gentea, primar Pitești: ”Eu chiar vă propun un alt mod de lucru pentru ședințele următoare – cu o jumătate de oră înainte chemați parlamentarii, pentru că, până vor învăța să lucreze împreună numai pentru județul Argeș, mai trece timp. Unii se laudă, ceilalți le spun că se laudă degeaba. După un timp chemați-ne și pe noi, cei din administrație și mediul de afaceri, cu probleme punctuale...”

La subiect a fost și Simona Bucura Oprescu, parlamentar ce nu a avut nevoie de notițe sau de calculator pentru a enumera eforturile făcute pentru proiectele județului.

Parlamentari pe margine (sau pe alături): Mircia Chelaru (AUR) și Nicolae Georgescu (PSD)

Desigur, cineva trebuia să fie și în partea de jos a clasamentului. Noi i-am ales pe Mircia Chelaru și pe Nicolae Georgescu. Nu ar fi numai ei...

Mircia Chelaru, deputat AUR: ”Am fost și acum un an, cred că problemele sunt în reluare, cădem într-un cicloidism cu aceleași probleme pe date diferite. Probabil că peste an an vom vorbi de aceleași lucruri... Dezvoltarea nu se poate face la întâmplare. Această dezvoltare la întâmplare se numește dezvoltare în franjuri și ea este ca urmare a neîmbinării nevoilor  reale ale comunităților din infrastructură cu viziunea și deciziile superioare ale  macrostructurii respectiv cele de natură națională... ”

Domnul deputat a mai pomenit (mai prostului auditoriu!) de inventarul tutror resurselor ”de la firul de iarbă până la ultimul neuron care gândește constructiv”.

Nicolae Georgescu, deputat PSD: ...”Eu am avut o interpelare adresată Ministerului Proiectelor Europene - și am și primit răspuns - vizavi de faptul că în PNRR sunt menționate câteva elemente în care și județul Argeș ar putea fi parte. Unul dintre acestea se intitula  Castelul Peleș și cele 12  trasee cultural-turistice. Răspunsul pe care l-am primit de la acest minister a fost că încă nu știu care sunt cele 12 trasee și nu se știe, în felul acesta, dacă vreun traseu din județul nostru este prins sau nu în proiect.”

 

Majoritatea celor prezenți au propus întâlniri mai dese în această formulă. Ca de obicei, medierea lui George Caval a fost la înălțime.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea