La Curtea de Argeş lucrurile se fac de la coadă la cap

# Consilierul Cătălin Sămărăscu şi-a dat demisia din funcţia de consilier, dar a rămas membru PSD # Planul de lucru al Serviciului de Gospodărire Comunală a fost aprobat, cu sume cu tot, cu două zile înainte de dezbaterea bugetului. Săptămâna trecută, la Curtea de Argeş a avut loc o şedinţă de consiliu local care ne-a lăsat cam cu multe nelămuriri. Prima nelămurire a fost demisia consilierului Cătălin Sămărescu. Acesta şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, din partea PSD, dar rămâne membru al partidului. Acesta explică demisia prin faptul că serviciile subordonate primăriei nu îşi fac datoria cum ar trebui şi consideră că această demisie le va da de gândit sau, de ce nu, poate chiar vor face treburile aşa cum trebuie. Nu ne-a putut lămuri domnul ex-consilier cum ar putea ajuta comunitatea din funcţia de simplu membru PSD, dacă echipa de la primărie, unde USL-ul are majoritatea în Consiliul Local, nu a putut face nimic. De ce crede domnul Sămărăscu că se vor schimba lucrurile în urma acestei demisii şi treburile vor merge unse la serviciile subordonate primăriei, pentru noi este încă o mare enigmă.

Planul de lucru al Serviciului de Gospodărire Comunală Curtea de Argeş a fost aprobat, cu sume cu tot, cu două zile înainte de dezbaterea publică a bugetului

A doua mare nelămurire a noastră este legată tocmai de aceste servicii atât de contestate de Cătălin Sămărăscu. Nu înţelegem de ce la Curtea de Argeş se aprobă Planul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărire Comunală pentru anul 2012 şi abia apoi se face o dezbatere publică pe buget. Dacă planul acestui serviciu este deja aprobat cu sumele aferente fiecărei lucrări în parte, ce buget ar mai putea dezbate primarul cu cetăţenii? Regret că nu am ajuns la acea dezbatere publică. Aş fi vrut să văd cum a pus primarul Nini Diaconu problema. Să fi fost ceva de genul: „Domnilor cetăţeni, azi dezbatem o parte a bugetului, deoarece o altă parte, mărişoară, nu glumă, de circa 40 miliarde vechi a fost deja aprobată. Pe deasupra a mai fost aprobat separat şi planul de lucu al Formaţiei „Spaţii verzi”, dar şi al Formaţiei Mecanizare-Transport, dar fără sume, deoarece acestea nu au mai putut fi calculate. Planul celor două formaţii se încheie foarte convingător. Acest program de lucru va fi adaptat corespunzător, în funcţie de evoluţia inflaţiei, deschiderile de credite şi eventualele urgenţe la nivel de municipiu, care ar putea să apară pe parcursul derulării activităţii ”.  În concluzie s-au aprobat cele aproape 40 miliarde pentru reparare de străzi, alei, parcări şi alte servicii, iar cei de la formaţiile „Spaţii verzi” şi Mecanizare-Transport vor cheltui în funcţie de inflaţie, nevoi şi alte cele, dar consilierii locali sunt de acord cu planul lor de activitate pe anul 2012.

Gheorghe Alexei a atenţionat primarul că nu se fac lucrurile în ordinea firească

Gheorghe Alexei, consilier local la Curtea de Argeş, ne-a declarat că nu este de acord cu acest mod de lucru. „Nu este normal ce se întâmplă. I-am spus şi primarului că nu e normal să aprobăm întâi planul de lucru şi apoi să venim în faţa oamenilor la dezbatere de buget. Primarul nu m-a ascultat şi a  urmat cursul lucrurilor în modalitatea propusă de dumnealui. Cum să mergi să dezbaţi bugetul dacă tu ai aprobat deja o mare parte a lui?”

Motorina, unde e motorina?

În tot bugetul de cheltuieli al acestui serviciu nu am găsit necesarul de motorină. Ţinând cont de faptul că anul trecut SGC Curtea de Argeş a cumpărat motorină cu 6,57 lei/litru şi au făcut un contract pentru 180.000 litri, anul acesta am căutat în tot acest plan de activitate şi cheltuieli aferente, un consum, măcar estimat, de motorină. Nu am găsit decât 20.000 litri necesari lucrărilor de deszăpezire. Întrucât motorina pe care o consumă acest serviciu este atăt de scumpă, se pare că este scumpă şi la vedere, şi intră în acea încheiere alambicată care se referă la inflaţie, deschideri de credite şi eventualele urgenţe ce ar putea să apară la nivel de municipiu.
În afara faptului că la Curtea de Argeş lucrurile se fac pe dos, în rest sunt toate bune şi frumoase. Trotuarele sunt pline de gheaţă, străduţele dintre blocuri la fel şi motorina extrem de scumpă. Vă vom ţine la curent cu preţul cu care se va cumpăra şi anul acesta motorina, iar dacă ţinem cont de inflaţie şi urgenţe, se poate să ne speriem la gândul că motorina se va scumpi şi mai mult.     Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea