Peste 500.000 lei de la Consiliul Județean Argeș merg, anul acesta, spre Primăria Rociu

Primăria Rociu este una dintre fruntașele la partea de proiecte depuse, în căutarea finanțării. Iată că, pentru unele dintre acestea, s-au și găsit bani.

Noul buget al Consiliului Județean Argeș prevede: Canalizarea și epurarea apelor uzate menajere în satele Șerbănești și Gliganu de Sus, - 100 mii lei; Construire grădiniță cu 3 grupe - 100 mii lei; Lucrări de reparații curte sediul Primăriei Rociu - 100 mii lei; Modernizare strada Cosarailor, L=1.100 km - 82 mii lei; Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Rociu și localitățile aparținătoare (Gliganu de Jos, Gliganu de Sus, Rociu, Șerbănești) - 125 mii lei. În total: 507.000 lei.

 

 

Autoritățile locale au în vedere continuarea lucrărilor de cadastru general derulate cu finanțare prin ANCPI, precum și finalizarea lucrărilor la Grădinița Șerbănești, prin amenajarea unui loc de joacă. Lucrările la parcul de joacă al grădiniței vor începe în primăvară.

Planurile pentru 2022 includ însă și demararea altor investiții de interes major pentru întreaga comunitate.

”Ne gândim în primul rând la implementarea proiectelor pentru care au fost depuse solicitări de finanțare în cadrul Programului ”Anghel Saligny” - asfaltarea mai multor străzi din comună. Pe lista investițiilor prioritare anul acesta se numără și construcția unei săli de sport în satul Șerbănești și amenajarea unui teren sintetic multifuncțional la Școala Șerbănești. Încercăm să găsim soluții de finanțare pentru amenajarea lacului Mozacu-Rociu. prin programele cu fonduri europene”, declară primarul Victor Bălășoiu.

 


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea