Şeful Statului Major al Apărării, argeșeanul Daniel Petrescu – întâlnire cu comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa

Săptămâna trecută, generalul Daniel Petrescu, Şeful Statului Major al Apărării, a avut o întâlnire cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate în Europa. Cei doi au discutat despre situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, dar și despre măsurile pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare în această zonă.

"Corelat condiţiilor mediului de securitate, vom continua şi adapta pregătirea cu militarii americani, o pregătire care s-a materializat, de-a lungul timpului, şi în misiuni comune în diferite teatre de operaţii. Totodată, vom întări camaraderia dintre

militarii români şi americani, o camaraderie construită cu sacrificii în teatrele de operaţii, unde am executat misiuni de luptă împreună. Este camaraderia care, dacă va fi nevoie, se va manifesta în acţiuni concrete de apărare aliată", a declarat generalul Daniel Petrescu, argeșean la origine., potrivit Știripesurse.ro.

 

"Suntem aici la invitaţia României pentru a creşte capacitatea comună de reacţie, precum şi pentru a păstra echilibrul de forţe în regiune. Atenţia sporită pe care NATO o afişează, în general, pentru Europa Centrală şi de Sud-Est demonstrează capacitatea de a reacţiona şi desfăşura operaţii multinaţionale pentru păstrarea climatului de pace în aceste zone. Militarii din detaşamentul american se vor instrui alături de camarazii şi gazdele lor, militarii din România. Dislocarea actuală este, în primul rând, o oportunitate de a ne îmbunătăţi deprinderile tactice şi de a creşte interoperabilitatea forţelor", a susţinut generalul Tod D. Wolters., potrivit sursei citate.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea