Costinel Vasilescu dă în judecată inspectorii de la ITM

# Costinel Vasilescu: “Ce funcţie ai dumneata la ITM? O să venim la putere şi o să am grijă să te dau afară! Îţi promit că mă voi ocupa personal de dumneata când om ajunge la putere!” Săptămâna trecută, inspectorii ITM au fost în control la una din societăţile viceprimarului oraşului Curtea de Argeş, la SC Uno Impex SRL. Costinel Vasilescu nu a fost încântat de vizita acestor inspectori, şi dacă ţinem cont de problemele pe care acesta le are cu Agenţia Naţională de Integritate, care vizează şi această societate comercială, încercăm să ne explicăm reacţia dură a viceprimarului la vederea inspectorilor de la ITM. Deşi inspectorii care efectuau controlul la societatea viceprimarului nu făceau altceva decât să-şi facă treaba, arătând chiar delegaţia pe care o aveau pentru a controla mai multe societăţi din oraş, aceştia au avut parte de un tratament foarte dur din partea viceprimarului Vasilescu.

“Acest control este unul politic?”

În momentul în care viceprimarul a aflat că are o vizită a inspectorilor ITM la firma sa, a dat fuga să dea piept cu duşmanul. Domnia sa nu mai deţine funcţia de administrator al acestei societăţi. Totuşi, a mers în faţa inspectorilor care făceau controlul şi a considerat că cea mai bună cale de apărare e atacul. Aşa că a început să acuze inspectorii că acest control este unul politic şi nu este de acord cu această acţiune de control. Mai mult, Costinel Vasilescu a vrut să semneze în locul rezervat administratorului societăţii. Inspectorul ITM a refuzat categoric acest lucru, spunând că acolo trebuie să fie semnătura administratorului. Viceprimarul Vasilescu ar trebui să-i dea o bere inspectorului care nu l-a lăsat să semneze, întrucât acea semnătură putea fi o greşeală fatală, mai ales că ANI nu şi-a luat încă ochii de pe viceprimarul oraşului Curtea de Argeş. Discuţia cu inspectorii a fost mult mai dură şi după ce Costinel Vasilescu a repetat de câteva ori aceeaşi placă cu controlul politic, a trecut la artileria grea: “Ce funcţie ai dumneata la ITM? O să venim la putere şi o să am grijă să te dau afară! Îţi promit că mă voi ocupa personal de dumneata când om ajunge la putere!”, a încheiat Vasilescu.

Ameninţări de la membrii USL pe toate fronturile

Această ameninţare a viceprimarului nu au putut să nu-mi amintească de alte ameninţări venite din partea celor de la USL: Simona Bucura: “Aveţi grijă că tot cu noi o să rămâneţi în Argeş”, Radu Vasilică: ,,Le transmit directorilor de deconcentrate să nu uite faptul că vor rămâne în Argeş, iar Mircea Andrei va pleca imediat după alegeri, întrucât PSD-ul va câştiga tot în Argeş. Comportamentul lor a fost unul incalificabil şi vor fi trataţi ca atare. Nu este o ameninţare - este o promisiune”.
Am luat legătura cu Costinel Vasilescu pentru a ne explica această reacţie, care din punctul nostru de vedere, nu este deloc una demnă de poziţia pe care acesta o ocupă în oraşul Curtea de Argeş. Iată ce ne-a declarat Costinel Vasilescu:
# Bună ziua domnule viceprimar. Vă deranjez duminica, îmi cer scuze, dar vreau şi eu un punct de vedere în legătură cu controlul de la ITM de săptămâna aceasta la una din firmele dumneavoastră. Am înţeles că au fost ceva altercaţii.
- Da. Eu deja am scris plângerea penală pentru ei şi la Direcţia Muncii, şi la minister, şi la procuratură şi la parchet, şi o să-i văd eu pe unde scot cămaşa. Deja sunt scrise, mâine le depun. O să vin cu toţi martorii pe care îi am eu de la locul faptei. Mâine o să le depun pe toate. Au forţat fetele angajate să dea o declaraţie, unde în subsolul ei scrie că nu trebuie să fie silite. Ei nici nu au dreptul să ia declaraţii, ce sunt poliţie? Le-au forţat, le-au intimidat, le-au ameninţat şi eu nu le-am lăsat să dea acele declaraţii.
# Dar şi dumneavostră aţi ameninţat inspectorii.
- Astea sunt nişte minciuni clasice ale unor funcţionari publici, perimaţi, mucegăiţi prin instituţiile ăstea publice ale statului, care habar nu au să facă un control. Nu ştiu decât să ameninţe.
# Dar dumneavostră de ce vă băgaţi în acest control? Mai aveţi funcţia de administrator?
- Cum să nu mă bag? Este firma mea şi sunt asociat unic, atâta că nu sunt administrator. Administrator este soţia mea. Acest control este un abuz total şi o să vă demonstrez acest lucru. Voi câştiga categoric acest proces.
# A fost un control politic?
- Au venit acolo şi spuneau că nu este un control politic. Eu nu le-am spus nimic şi chiar sunt convins că nu este un control politic. Ce treabă are politica cu un magazin? Ei au spus că ce mă cred mare şi tare că sunt viceprimar? Dar eu nu i-am ameninţat cu nimic. Ei au vrut să profite de funcţia mea şi voi mă ştiţi mai bine. Nu fac eu aşa ceva! Ei au venit în control, crezând că e un magazin oarecare şi că dau şi ei acolo o amendă de 20-50 de milioane. Ei au avut un comportament Stalinist, nu PDL-ist, că dacă era un comportament PDL-ist nu mă supăram. Nu o să rămână treaba aşa! O să vedeţi că voi câştiga acest proces!
# Totuşi inspectorii acuză că i-.aţi ameninţat că îi daţi afară când o să ajungeţi la putere.
- Păi dacă lor le este frică că vor fi daţi afară politic înseamnă că au fost puşi acolo, sau sunt ţinuţi în funcţie, tot politic. Păi ei nu se uită că eu am firma din 1992, şi nu am avut nicio problemă cu niciun control. Acum a apărut acest domn, dacă pot să-i mai spun domn, cu aere de mare amfitrion şi uite domne ce face el.
# Dar totuşi cum a ajuns să vă spună că abuzaţi de funcţia de viceprimar.
- În momentul în care eu le-am spus că nu e legal ce fac, declaraţii se iau doar la poliţie. Eu le pun la dispoziţie actele firmei, buletinele fetelor, el a zis: “Lasă domnule, ce crezi că aici e ca la primărie?” La mine toate actele sunt în regulă. Cred că sunt singura firmă care dau acel spor de noapte, de 25%. La mine toate actele sunt în regulă.
# Dar ce voia acel inspector să le pună pe fetele dumneavoastră să scrie? Ce v-a deranjat aşa tare şi nu le-aţi mai lăsat să dea declaraţiile?
- A început ca la poliţie: La ce oră începeţi programul. La 6? Pune mâna şi scrie. La ce oră plecaţi de la muncă? La 18? Puneţi mâna şi scrieţi? Păi şi cele 4ore în plus vi le plăteşte? El nu ştia că fetele mele lucează 12 cu 24. Şi eu nu le-am lăsat să mai scrie. Ce înseamnă presiunea asta? Am spus să ne lase convocatorul şi vom veni cu actele la Piteşti. Să vă mai spun una şi de acolo. Să vedeţi ce-i spune el soţiei mele. Soţia a spus că a venit cu actele, ştiţi că a fost cod portocaliu de ninsori, şi că a condus ea, ca femeie, deci vrem să se vadă că suntem cooperanţi. Ştiţi ce i-a spus? De ce nu a trimis viceprimarul o rabă cu nisip înaintea dumneavostră? Păi ăstea sunt vorbe? Oricum, eu luni depun toate plângerile. O să vedeţi că voi câştiga pentru că sunt în regulă cu tot. 
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea