Un singur consilier local s-a abținut de la votul bugetului record al municipiului Pitești

Săptămâna trecută, a fost aprobat bugetul record al municipiului Pitești. Bugetul este de 709 milioane lei, mai mare cu 40% față de cel de anul trecut, diferența provenind în cea mai mare parte din proiectele pe fonduri europene și alte scheme de finanțare urmărite de municipalitate. Aproape toți consilierii locali au susținut proiectul de buget. Doar Răzvan Șerbănoiu s-a abținut de la vot, susținând că trage un semnal de alarmă pentru a nu se mai repeta istoria de anul trecut, când deși au fost prinse în buget studii de oportunitate pentru Spitalul Municipal, pentru trenul cu hidrogen, studiu de fezabilitate pentru parcul industrial etc., acestea nu s-au realizat din diferite motive.

Primarul  Cristian Gentea a prezentat structura bugetului și principalele obiective pe care le vizează în anul 2022. La dezvoltare, sunt prevăzuți 320 de milioane lei, dublu față de anul 2021. Printre investițiile propuse enumerăm proiectul pentru 40 de autobuze electrice, 20 de autobuze ecologice, sistemul de management al traficului, modernizarea infrastructurii transportului public, reabilitarea mai multor străzi, sensul giratoriu din Craiovei, de la Târgul Săptămânal, a treia extindere a parcului Lunca Argeșului,  modernizarea iluminatului public, o zonă de agrement în parcul Trivale, locuințe sociale ș.a.m.d.

 

De asemenea, Primăria Pitești a depus două proiecte pentru finanțare prin programul „Anghel Saligny”. Un proiect este pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, Blvd. „Frații Golești” și str. „Nicolae Dobrin”, cu o valoare de 15 milioane lei. Lucrările pe Bulevardul „Frații Golești” constau în refacerea asfaltului, a trotuarelor, a parcărilor existente și crearea unei piste de biciclete.

Al doilea proiect se referă la reabilitarea podului de pe strada Depozitelor, peste pârul Bascov, cu o valoare de 12 milioane 600 mii lei. Aici se va construi un pod nou din beton prefabricat. La ambele lucrări de infrastructură rutieră se vor crea piste de bicicletă.

„Venim în întâmpinarea tuturor celor care doresc zone noi de promenadă pentru bicicliști. Facem eforturi să identificăm diverse zone de infrastructură rutieră unde putem crea piste de bicicletă”, a declarat city managerul Lucrețiu Tudor.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea