Numărul accidentelor grave produse în Argeș a scăzut, în 2021, cu 32%

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș și-a prezentat raportul de activitate pe parcursului anului 2021. Anul trecut, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au desfășurat 685 de acțiuni de amploare și 4.518 controale.

În urma acestora, au fost constatate peste 2.000 de infracțiuni. Peste 40% dintre ele au fost descoperite în flagrant delict. Efectivele de siguranţă publică şi patrulare au intervenit la aproape 22.500 de apeluri primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgenta 112. Majoritatea apelurilor (59%) au provenit din mediul rural, iar restul din mediul urban.

 

Pe parcursul anului 2021, pentru efectivele Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, constatarea și/sau instrumentarea infracțiunilor de violență domestică a reprezentat o prioritate. Polițiștii au intervenit la peste 1.800 de cazuri de violență domestică sesizate, peste 60 % dintre acestea produse în mediul rural, și au emis 248 de ordine de protecție provizorii, 213 dintre acestea fiind confirmate de instanță.

Peste 5000 de premise de conducere reținute

În schimb, polițiștii rutieri au participat la 2.420 de acțiuni organizate în județul nostru, cu peste 50% mai multe față de anul trecut. Lunar, pe parcursul a două săptămâni, activitățile au fost organizate în sistem integrat Poliție Rutieră - Ordine Publică. Cu ocazia acțiunilor, au fost constatate peste 1.200 de infracțiuni, au fost aplicate peste 59.000 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute peste 5.000 de permise de conducere și au fost retrase peste 2.200 de certificate de înmatriculare.

Numărul accidentelor grave produse în județul Argeș a scăzut cu 32% față de anul precedent. Totodată, a scăzut cu 29% numărul persoanelor rănite grav în urma accidentelor rutiere. Principalele cauze ale producerii accidentelor de circulație sunt: viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea priorității de trecere pietonilor. În anul 2021, polițiștii au identificat toți conducătorii auto care au părăsit locul accidentului fără încuviințarea polițiștilor și efectuează cercetări, în 19 dosare. Aceste accidente s-au soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a unei persoane și rănirea ușoară a 15 persoane.

Pe linia ,,legalității transporturilor rutiere publice”, în perioada analizată, au fost desfăşurate 304 acţiuni și au fost aplicate 2.772 de sancțiuni contravenţionale. Pe linie de sistematizare a circulației, s-au înaintat 68 de materiale cu propuneri, către autoritățile locale, care să conducă la creșterea fluenței traficului rutier și la prevenirea evenimentelor rutiere.

Activitatea de prevenire a criminalității s-a desfășurat pe trei direcții principale, conform priorităților stabilite la nivel național: Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, Prevenirea delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, Prevenirea violenței în familie și a agresiunilor sexuale. Au fost desfășurate peste 300 de activități preventive, cu peste 25.000 de beneficiari și distribuite aproximativ 4.500 de materiale preventive. Polițiștii de proximitate au desfășurat 1.083 de activități în comunitate (564 în unitățile de învățământ), au consiliat 2.021 de persoane, au monitorizat 1.391 de stări conflictuale și au participat la 177 de acțiuni/măsuri de ordine publică. Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii de proximitate au descoperit, în flagrant delict, 122 de infracțiuni.

 

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat 86 de activități informativ-preventive (ce au avut drept beneficiari 112 cadre didactice si 2.250 de elevi) în timpul orelor de curs, care au vizat aspecte privind prevenirea absenteismului școlar, fenomenului de bullying / cyber bullying, consumului de droguri, traficului de persoane, infracțiunilor comise cu violență, infracțiunilor contra patrimoniului, respectarea regimului circulației rutiere și respectarea legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor. De asemenea, la nivelul Biroului Siguranță Școlară, a fost demarată campania „ADOLESCENT CU ACTE-N REGULĂ” ce a vizat creșterea gradului de informare în rândul minorilor care obțin primul act de identitate, după împlinirea vârstei de 14 ani.

A.V.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea