A crescut numărul de infracțiuni în Argeș

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a fost sesizat de comiterea a 13.439 de infracţiuni, cu 4% mai multe faţă de anul 2020, se arată în raportul de activitate al instituției pe anul 2021.

Evoluția infracționalității a fost influențată, în principal, de faptul că anul 2020 a fost marcat de restricțiile de deplasare, impuse de starea de urgență, situația operativă înregistrând valori mai mici în acest interval de timp, față de perioada similară a anilor anteriori.

Astfel, raportat la perioada similară a anilor anteriori, aceasta a scăzut cu 3,7% față de anul 2019, respectiv cu 4,1%  față de anul 2018. În ceea ce privește infracțiunile comise cu violență (omor, tentativă de omor), din cele 9 infracțiuni de omor sesizate, 4 au fost comise în locuințe, 2 stradale, iar în trei cazuri, faptele au fost comise asupra unor rude sau afini. Cele 7 infracțiuni de tentativă de omor au survenit în urma unor conflicte spontane.

 

Mai puține infracțiuni de tâlhărie și viol

În ceea ce privește infracțiunile contra persoanei, infracțiunile de viol au scăzut cu 21% față de anul trecut, iar infracțiunile de tâlhărie au scăzut cu 9%. Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 36% din totalul infracţiunilor sesizate și scad față de anul trecut cu 4,7%. Dintre acestea 47% sunt reprezentate de furturi, numărul acestora fiind în scădere cu 17% față de anul 2020.

În anul 2021, au fost înregistrate 239 de infracțiuni comise prin intermediul sistemelor informatice.

 

În mediul rural, în perioada analizată, se înregistrează o creștere cu 1,9% a infracțiunilor sesizate, 29,9% dintre acestea sunt infracţiuni contra patrimoniului, 38,1% infracţiuni contra persoanei, iar diferenţa este reprezentată de alte categorii de fapte penale.

Mai puține furturi

Infracțiunile de furt înregistrate în mediul rural au scăzut cu 13 % față de anul 2020. Majoritatea infracţiunilor de furt sesizate sunt cele din locuinţe, din gospodării, curţi ori anexe gospodăreşti, din auto şi de păsări și animale, dar toate aceste categorii înregistrează valori mai mici față de perioada similară a anului trecut.

 

În schimb, infracțiunile stradale, descoperite în flagrant delict, au crescut cu 33%. Infracțiunile de furt, stradale, reprezintă peste 36% din totalul infracțiunilor stradale sesizate, peste 24% dintre acestea fiind reprezentate de furturile din autovehicule. Aproape 60% dintre acestea sunt comise pe timp de zi.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea