Câmpulungul și cinci localități limitrofe – fără apă, după o avarie majoră

 

Municipiul Câmpulung și o parte dintre localitățile limitrofe au rămas fără apă la robinete în urma unei avarii care a apărut la conducta de aducțiune apă brută de pe teritoriul comunei Lerești. În cursul nopții trecute, o avarie majoră a lăsat fără apă locuitorii municipiului Câmpulung și ai comunelor limitrofe - Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Schitu Golești și, parțial, Lerești.

SC EDILUL CGA SA a intervenit pentru remedierea avariei. “Din cauza unei avarii la conducta de aducțiune apa brută de pe teritoriul comunei Lerești, locuitorii municipiului Câmpulung și comunelor limitrofe Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos, Schitu Golești și parțial Lerești vor rămâne fără apă potabilă. Angajații SC EDILUL CGA SA au intervenit de la orele 01.00 noaptea, pentru remedierea avariei. Dacă nu vor apărea probleme neprevăzute, lucrările se vor finaliza în jurul orei 21.00.

După remedierea defecțiunilor, vor urma procedurile de umplere a conductei de aducțiune, care va dura aproximativ 7 ore. Se va asigura un debit minim prin alimentarea de rezervă, dar apa va avea turbiditate. Se poate folosi pentru uz casnic. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru ca reluarea alimentării să se facă în cel mai scurt timp posibil.”, a anunțat SC EDILUL CGA SA

 

 

Autoritățile locale au transmis că asistenții sociali vor distribui apă persoanelor vulnerabile și persoanelor cu dizabilități. Pompierii vor distribui și ei apă, în câteva puncte: ”Pompierii de la Detașamentul Câmpulung Muscel intervin în localitatea Lerești cu o autospecială de intervenție, pentru a pompa apa rezultată în urma avarie la rețeaua de apă. De asemenea, 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă (2 cu capacități de 9000 l și una cu capacitate de 5000 l) transportă apă menajeră (destinată diverselor activități) pentru cetățeni la Școala nr. 7, Biserica din cartierul Grui și la Primăria municipiului Câmpulung, până la ora 11.00. Ulterior, se pot primi indicații pentru transport apă și în alte puncte”, informează ISU Argeș.

După remedierea defecțiunilor, vor urma procedurile de umplere a conductei de aducțiune, care va dura aproximativ 7 ore. Se va asigura un debit minim prin alimentarea de rezervă, dar apa nu va fi potabilă. Însă, va putea fi folosită pentru uz casnic.

Foto: Ziar Exclusiv

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea