Elena Lasconi: „Am moștenit o struțocămilă”

 

Săptămâna trecută, municipiul Câmpulung a rămas fără apă potabilă, timp de o zi, după ce a avut loc o avarie majoră la o conductă care alimentează orașul. Până s-a remediat, temporar, problema, apa a fost distribuită oamenilor cu ajutorul pompierilor şi asistenţilor sociali.

„Avariile vor continua, nu am niciun dubiu. Nu mă mai uit în trecut, deși mă înfurie lipsa de interes pentru infrastructura orașului a foștilor. Soluții există. Sunt complicate pentru că am moștenit și o “struțocămilă”-Edilul 69% al nostru și 31% al unui privat. Al cui a fost interesul să vândă în 2007 acțiunile Edilul? Cine a avut de câștigat? Tot niște “băieți deștepți”. De ce ne încurcă? De exemplu prin PNRR nu putem obține fonduri europene pentru că o condiție obligatorie este ca firma de apă-canal să fie 100% a UAT Câmpulung.

O să rezolv și această problemă. Credeți-mă, e complicat și mai durează cel puțin șase luni. După, vom depune proiecte pe fonduri europene. Și asta durează cel puțin un an. Dacă obținem finanțare, alte 6-8 luni, orașul va fi un șantier, cu disconfort, trafic aglomerat, nervi. Cred că asta e calea sănătoasă, cea grea. Chiar dacă pentru un primar e o acțiune aproape sinucigașă eu cred că asta am de făcut împreună cu echipa din Primărie. E mai simplu “să iei fața” cu niște asfalt electoral și să te faci că nu știi că dedesubt conductele sunt praf. Eu nu voi face asta. Ar continua cârpeala conductelor, iar disconfortul și nervii vor fi constante.

Degeaba avem cea mai bună apă din țară dacă ajunge la robinet prin aceste monstruozități ruginite. Voi continua. Încă mai cred că ne putem face bine”, a precizat Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung.

Elena Lasconi a mai precizat, într-o postare, că: “Soluția e o nouă conductă de aducțiune. Anul acesta este în planul de investiții. Știți cu toții că lucrările trainice nu au nicio legătură cu cârpelile. E nevoie de un proiect fezabil, bani și un bun executant. O să se întâmple, dar durează. Dacă era ușor nu se ajungea aici”.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea