În atenția deținătorilor de câini de pe raza comunei Budeasa

Primăria comunei Budeasa atrage atenția deținătorilor de câini de pe raza comunei, că au obligația să asigure cazarea și întreținerea acestora, astfel încât animalul să nu poată părăsi necontrolat curtea sau locuința și că este interzisă lăsarea liberă sau nesupravegheată a câinilor în locurile publice. În caz de nerespectare a celor menționate mai sus, aceștia urmând să fie sancționați conform prevederilor legii nr.61/1991, cu amendă cuprinsă între 100-500 lei.

De asemenea, având în vedere că problema câinilor fără stăpân se agravează pe zi ce trece, Primăria face un apel către cetățeni și îi îndeamnă pe aceștia să nu mai hrănească animalele de pe stradă.

„Ne dorim ca toți iubitorii de animale să înțeleagă că nu ajutăm un câine dacă îi oferim hrană la coltul străzii, deoarece acesta, pe lângă hrană, are nevoie de adăpost, atenție și îngrijire. În plus, având în vedere faptul că animalele rămân în jurul locurilor unde primesc hrană, acestea pot deveni un real pericol atât pentru copii, cât și pentru adulți (nu puține fiind plângerile de acest gen venite de la cetățeni). Prin urmare, fie îl iei acasă și îi oferi toată grija și afecțiunea de care are nevoie, fie apelezi la soluții legale!”, a transmis Primăria Budeasa, pe pagina de facebook a instituției.

„Nu ne-am dorit moartea animalelor, ci doar responsabilizarea cetățenilor!”

Postarea a stârnit un val de reacții negative, astfel că Primăria Budeasa a revenit cu mai multe completări:

„Nu ne dorim moartea animalelor, ci din contră am îndemnat cetățenii să le ofere un adăpost. Hrănirea acestora în apropierea instituțiilor publice (scoli, biserici, stații de autobuz) nu este o practică benefică, deoarece aceștia pot oricând să devină un pericol pentru cetățeni. În ceea ce privește campaniile de sterilizare, vă informăm că astfel de campanii au fost organizate anual, pe raza comunei, în mod gratuit. De asemenea menționăm că Primăria a apelat de nenumărate ori și la serviciile publice de gestionare a câinilor fără stăpân, multe din exemplarele canine găsite pe stradă fiind ridicate și duse în adăposturi, însă cu toate acestea numărul maidanezilor a crescut în mod alarmant din prisma neglijenței și iresponsabilității oamenilor, care fie nu-și sterilizează animalele, fie le abandonează.

Așadar prin mesajul transmis nu ne-am dorit moartea animalelor, ci doar responsabilizarea cetățenilor!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea