Mariana Vârgă, fost președinte al Tribunalului Argeș: „Cătălin Predoiu acționează ca un «virus» în sistemul de justiție”

Avocata Mariana Vârgă, fostă președintă a Tribunalului Arges, susține că proiectul de desființare a Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), propus de ministrul Justiției Cătălin Predoiu și avizat pozitiv de CSM, reprezintă un precedent periculos pentru statul de drept din România.

Într-un punct de vedere transmis către „Lumea Justiției”, fosta judecătoare afirmă despre Predoiu că „acționează ca un virus” pentru a distruge SIIJ.

Redăm mai jos o parte din mesajul fostei președinte a Tribunalului Arges:

„Ministrul Justiției și problema suveranității României

Ministrul Justiției și alți politicieni promovează ideea pierderii suveranității României în contextul integrării în Uniunea Europeană, ceea ce este total neconstituțional! (…) În ultima perioadă, mai mulți reprezentanți ai grupărilor politice au afirmat în spatiul public ideea cedării suveranității la nivel de constituționalitate, printre care și Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Oamenii politici care susțin aceste aberații au trădat mandatul de încredere acordat de poporul român, iar consecința acestor acțiuni neconstituționale trebuie să fie scoaterea lor în afara legii! De observat însă că voința unor grupări politice nu coincide cu voința cetățenilor în ceea ce privește cedarea suveranității Constituției României. (…) După virusarea clasei politice românești și a sistemului democratic prevăzut de Constituția României, prin unirea partidelor politice de la putere cu cele din opoziție (Alianța PSD-PNL), având ca rezultat instaurarea unei dictaturi, operațiune politică ce a avut loc și în alte state occidentale, cum ar fi Germania, toate acțiunile sunt îndreptate spre anihilarea totală a independenței justiției. În acest sens, același Ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, care premeditează cedarea suveranității României, acționeaza ca un 'virus' în sistemul de justiție, pentru subordonarea justiției, promovând Proiectul legii privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). Proiectul privind desființarea SIIJ reprezintă un precedent periculos pentru statul de drept în România și contrar dispozițiilor constituționale.

În acest sens, Curtea Constituțională a confirmat legalitatea existenței și funcționării SIIJ prin Decizia nr. 33/23.01.1018, reținând: 'Sub aspectul înființării SIIJ, la nivelul celui mai înalt parchet național, Curtea reține că aceasta are ca scop crearea unei structuri specializate cu un obiect determinat de investigație și constituie o garanție legală a principiului independenței justiției, sub aspectul componenței sale individuale – independența judecătorului. Se asigură, pe această cale, o protecție adecvată a magistraților împotriva presiunilor exercitate asupra lor, împotriva abuzurilor săvârșite prin sesizări / denunțuri arbitrare și se asigură o practică unitară la nivelul acestei structuri de parchet, cu privire la efectuarea actelor de urmărire penală pentru infracțiunile săvârșite de magistrați`.

Cu toate acestea, 'dupa mobilizarea trupelor', în Ședința Plenului din 11 februarie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat desființarea SIIJ cu 11 voturi pentru și 8 împotrivă, situație care nu ne surprinde, având în vedere Decizia Curții Constituționale nr.28/2020, prin care instanța constituțională a constatat comportamentul neloial al membrilor CSM care au boicotat ședințele CSM – 'aceleași trupe' care în anul 2019 au sabotat numirea șefului SIIJ și funcționalitatea acestei secții. În concluzie, mult-așteptata democrație, dupa mai bine de 30 de ani, s-a transformat într-o jalnică tiranie, dupa ce ne-am luptat să fim un popor independent față de imperiile din proximitatea României, după ce bunicii și străbunicii noștri și-au dat viața pentru suveranitatea și integritatea României...

Avocat Mariana Vârgă - Baroul București”, conform luju.ro.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea