Fostul viceprimar de la Vlădești a pierdut procesul cu Prefectura Argeș

# Instanța i-a respins lui Emil Bușescu ultima șansă de a se întoarce în funcție

Nașul Cristian Dică Hristu a rămas fără finul Emil Bușescu, la Primăria Vlădești. Mai precis, primarul și-a pierdut viceprimarul. Și asta după ce Bușescu a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). În noiembrie 2021, Instituția Prefectului Argeș, prin prefectul Radu Perianu, a emis un ordin de demitere pe numele lui Emil Bușescu din Consiliul Local Vlădești. Prin urmare, acesta și-a pierdut calitatea de consilier local, ci implicit pe cea de viceprimar al comunei.

Emil Bușescu (PSD) a fost ales de consilierii locali de la Vlădești în funcția de viceprimar al comunei în 2020, după ce la alegerile locale Cristian Dică Hristu, nimeni altul decât nașul său, a obținut un nou mandat de primar. Anterior, în mandatul trecut, Bușescu mai prinsese ultimele șase luni în funcția de viceprimar. Nașul și finul au fost despărțiți în cele din urmă de la conducerea Primăriei Vlădești de instanță și de Prefectură.

 

Emil Bușescu a contestat ordinul prefectului, iar decizia a ajuns în mâna judecătorilor. Fostul viceprimar a solicitat instanței anularea actului administrativ și repunerea în funcție, precum și plata drepturilor salariale pentru perioada în care a fost demis. Nu a avut, însă, câștig de cauză. Pe 7 februarie, Tribunalul Argeș i-a respins definitiv acțiunea.

Precizăm că Emil Bușescu și-a pierdut funcția după ce a fost găsit de ANI în stare de incompatibilitate. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată (Emil Bușescu n. red.) deține funcția de director tehnic, iar soția acesteia deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădești, județul Argeș, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 92, alin. (1) din același act normative”, se arată în comunicatul de presă emis de ANI. Acesta a contestat raportul ANI, dar cererea sa a fost respinsă atât la Curtea de Apel Pitești, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În perioada următoare urmează ca PSD-ul să numească un nou consilier local la Vlădești, iar apoi să fie decis în Consiliu Local noul viceprimar al comunei.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea