Uluitor!!! La Costeşti, bugetul local a fost votat în unanimitate

# Mimi Niță: O să rămâneți surprinși când o să scoatem noi documentele cu Baicea… Săptămâna trecută, la Costeşti a avut loc şedinţa Consiliului Local în care s-a votat bugetul pentru anul 2012. Pentru prima dată în istoria acestui consiliu, o hotărâre, şi nu una oarecare, ci bugetul anual, a fost votat de toţi consilierii, indiferent de culoarea politică. După câteva discuţii provocate de consilierii PSD şi două amendamente venite din partea acestora, care au fost aprobate şi de restul consilierilor, la votul final, stupoare mare, toată lumea a fost cu mâna sus.

PSD vrea să dea mai mulţi bani la Apă-Canal

Unul dintre amendamentele propuse de consilierii PSD a fost legat de suma alocată pentru Apă-Canal. Primarul Baicea a spus că ajunge un miliard la Apă-Canal, iar faptul că domnul Mujea a fost în vizită în sediul PSD Costeşti nu obligă cu nimic restul consilierilor să aprobe o sumă mai mare, întrucât proiectul care va fi desfăşurat pe raza oraşului va mai întârzia, şi în luna februarie va mai fi o rectificare bugetară. Atunci se pot aloca mai mulţi bani pentru canalizare. Ca un spirit de glumă, dar şi o încercare de salvare a situaţiei neplăcute pentru PSD, Mimi Niţă a spus că Mujea le-a făcut o vizită la sediul partidului pentru a fi de acord cu mărirea tarifului la apă, dar consilierii PSD au refuzat. Acest lucru nu a fost crezut de nimeni, întrucât în judeţul Argeş preţul la apă este unic şi sigur nu se scumpeşte cu aprobarea consilierilor PSD de la Costeşti.

Bătălie pierdută, urmată de o încercare de salvare

În urma şedinţei, situaţia era clară. Consilierii PSD au reuşit să mai adauge 650 milioane lei vechi la suma alocată pentru Apă-Canal, dar Baicea a ieşit bine în faţa cetăţenilor care au fost prezenţi la această şedinţă. Mimi Niţă a încercat să ne lămurească telefonic, la aproape o oră de la terminarea acelei şedinţe, că a ieşit învingător, lucru care nu i-a reuşit, dar mai bine vă relatăm discuţia telefonică avută cu fostul viceprimar al oraşului, pentru a trage singuri concluzia:
- Mimi Niţă: Doamnă, aţi văzut că am avut dreptate? Baicea face ce vrea în oraşul ăsta.
# Şi eu care tocmai ce vă lăudam că a fost prima dată de când e acest consiliu când s-a votat o hotărâre în unanimitate…
- Mimi Niţă: Am ieşit bine, noi PSD-ul
# Cu scuzele de rigoare, dar nu e aşa. V-a închis Baicea gura când a spus de vizita domnului Mujea la sediul PSD.
- Doamnă, sunt banii bugetului local, nu sunt banii noştri. Cum să-i dăm noi lui Mujea? Cu ce am greşit că am vrut să dă banii la canalizare?
# Nu ştiu dacă este o greşeală sau nu, dar faptul că grupul PSD a cerut să se dea 3 miliarde la canalizare, iar primarul v-a închis gura cu vizita domnului Mujea la sediul dumneavostră de partid, nu a picat bine în faţa cetăţenilor. Oamenii vorbeau în sală că aveţi o înţelegere cu Apă-Canal şi din această cauză susţineţi să se ducă mai mulţi bani acolo, mai ales că lucrările vor începe în câteva luni.
- Păi, doamnă, noi nu am vrut să se ducă mai mulţi bani la canalizare, dar primarul vrea 1,5 miliarde la ştrand şi nu are proiect. Pentru ce să dăm aceşti bani?
# Domnule Niţă, nu ştiu ce proiect are sau nu are primarul. Eu vă spun că pentru lumea din sală nu a picat bine acea insistenţă a dumneavoastră de a se suplimenta suma pentru canalizare. O să pierdeţi ceva imagine şi, dacă ţinem cont că vine campania electorală, acest lucru nu vă va pica bine. Nu încercaţi să spălaţi un păcat cu altul.
- Nu am eu cum să pierd. Nu am eu cum să pierd. Nu am condus eu oraşul în ultimii 8 ani. Cetăţeanul va fi cel care va decide şi vom vedea ce va ieşi din urnă. O să rămâneţi surprinși când o să scoatem noi documentele cu Baicea. Doamnă, l-am prins azi dimineaţă la Curtea de Apel. Nu i-ar fi ruşine!
# De ce ar trebui să-i fie ruşine că era la Curtea de Apel? Ce făcea? Fura din buzunare?
- Nu îl acuz că fură din buzunare. Face el altele. Ruşine să-i fie că duce banii la ştrand şi nu are proiect! Spunea de nu ştiu cât timp că montează camere de supraveghere la Costeşti şi nu a făcut nimic.
# Păi a spus acum la şedinţă că la 1 martie vor fi montate.
- Să le facă doamnă, să le facă, măcar să le facă. Ce trebuia să facă în patru ani face acum în câteva zile? Dar haideţi să-l lăsăm pe Baicea, nu discut eu de el. Dumneavoastră ce mai faceţi?
# Ce să fac, mă plimb pe la şedinţele dumneavostră pe la Costeşti.
- Vedeţi doamnă că nu face nimic. Vine în faţa presei să se dea mare, dar el nu face nimic. Dumneavoastră vă daţi seama mai bine.
# Din punctul meu de vedere, Baicea a avut un succes azi. I s-a votat bugetul în unanimitate.
- Da, dar cu patru amendamente ale PSD-ului
# Două amendamente ala PSD-ului. Primul a fost cel cu banii pe care îi prevăzuse la iluminatul public şi la insistenţa dumneavoastră au mers la canalizare şi cel cu banii prevăzuţi pentru foişoare care au mers la grădiniţă, pentru repararea acoperişului şi schimbarea parchetului.
- Au fost patru amendamente ale PSD-ului. Parchetul de la şcoală, electrificarea, acoperişul de la şcoală.. Nu a făcut nimic patru ani şi vine acu să se dea mare cu bugetul ăsta?
# Păi cum a fost bugetul, nu l-aţi votat? Nu e bun? Dacă nu e bun de ce l-aţi votat?
- Păi cum să nu-l votăm doamnă? Vedeţi că nu a făcut nimic nici cu asfaltarea? Nu vedeţi că nu începe? De ce nu începe?
# Păi e contestată licitaţia. Nu are cum să înceapă până nu iese o hotărâre definitivă.
- Păi nu au dat doamnă ordonanţa aia că se poate începe şi dacă e contestată şi pe parcurs se rezolvă, în momentul în care se termină toate contestaţiile?
# Cum să înceapă lucrarea dacă nu s-a decis câştigătorul licitaţiei? Cine face lucrarea? Nu are nicio vină Baicea în acest caz. Asta e legea şi trebuie respectată.
- Da, aşa este, aveţi dreptate. Dar să vedeţi doamnă că nu termină ştrandul cu banii ăştia? Eu ştiu de când s-au făcut lucrările în Piteşti în Tudor Vladimirescu. Nu îi vor ajunge aceşti bani şi va veni şi va cere suplimentare.
# Şi probabil că o să votaţi ”pentru” şi atunci. Dacă va mai fi vorba de o sumă mică, sunt convinsă că o să votaţi. Va fi în preajma alegerilor şi o să votaţi.
- Doamnă, nu o să-i mai dau un leu. O să vă chem la şedinţă şi o să vedeţi că nu îi mai dau un leu… Nu mai apucă el, doamnă. Or să fie alegeri anticipate. O să vedeţi că vor fi alegeri anticipate…
Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea