Lucrările de la Bazinul Olimpic din Pitești sunt realizate de două firme, deținute de același patron

# Începe etapa a doua a investiției

# Valoarea totală a celor două lucrări este de 24,1 milioane lei

# Omul de afaceri Aurel Mitrea: „Era crimă și pedeapsă dacă ar fi câștigat altcineva”

Bazinul Olimpic din Pitești este, de câțiva ani, într-un proces amplu de renovare. La ora actuală sunt în desfășurare două proiecte, unul cu fonduri europene, de modernizare, montare sistem panouri solare și eficiență energetică, și altul cu fonduri de la bugetul local, prin care este vizată reabilitarea propriu-zisă a clădirii. Primele lucrări începute la Bazinul Olimpic au fost cele de modernizare.

Ele implicau montarea unor panouri solare pe bazin, dar şi reabilitarea termică a clădirii, astfel încât să crească eficienţa energetică şi să fie reduse costurile de întreţinere şi funcţionare. S-a început proiectul și s-au constatat lacune mari. Modernizarea clădirii se făcea fără să se ia în calcul și reabilitarea interioară a acesteia. Astfel, chiar la începutul mandatului său, primarul Cristian Gentea a tras concluzia că acolo este nevoie urgentă de lucrări suplimentare. Iar municipalitatea a realizat un nou proiect, de reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a). Ambele proiecte vor fi realizate cam în același timp, chiar dacă cel pe fonduri europene a început cu mult înaintea celuilalt. Lucrările vor fi realizate de două firme - Construct Steel Market SRL și Tempocom SRL. Un lucru interesant este faptul că ambele societăți îl au ca patron pe omul de afaceri Aurel Mitrea. Valoarea totală a celor două lucrări este de 24,1 milioane lei. Bazinul Olimpic Pitești va fi redeschis publicului în primăvara anului 2023.

 

Firma Construct Steel Market SRL – contract de 16,1 milioane de lei

Proiectul de modernizare a Bazinului Olimpic, prin fonduri europene, a fost câștigat, în urma unei licitații, de către firma Construct Steel Market SRL din localitatea Valea Mare Podgoria, oraşul Ştefăneşti. Patronul societății este omul de afaceri Aurel Mitrea. Primăria municipiului Pitești a predat, în vara anului 2020, amplasamentul către constructor în vederea realizării obiectivului de investiții. În prezent, lucrările sunt în grafic. Menționăm că la sfârșitul anului 2021, contractul a fost modificat, fiind adăugate alte lucrări suplimentare. Valoarea totală a contractului este de peste 16,1 milioane lei, cu TVA.

Începe etapa a doua a proiectului de reabilitare a Bazinului Olimpic

Bazinul Olimpic Pitești se află în momentul de față în faza de reabilitare energetică (anvelopare, montare panouri solare, lucrări de finisaje interioare și exterioare, tâmplărie interioară si exterioară, instalații electrice, instalații de detecție incendii), dar nu s-a luat în calcul, în faza l, și reabilitarea interioară și exterioară a bazinului pe partea arhitecturală. Astfel, municipalitatea piteșteană a lansat, pe SEAP, o nouă licitație pentru completarea primului proiect. Este vorba despre obiectivul de investiții “Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)”. La începutul acestui an, pe 6 ianuarie, contractul a fost atribuit asocierii de firme Tempocom (lider) - Energo Prest Company S.R.L. - Silvora Tera S.R.L și Ro Construct Center S.R.L., singurul participant la licitație. Valoarea contractului este de 7.962.382,9 lei, cu TVA.

De precizat că Tempocom SRL din Ștefănești îl are ca patron tot pe Aurel Mitrea, cel care deține și societatea Construct Steel Market SRL, firma care realizează etapa I a proiectului de la Bazinul Olimpic. În etapa a II-a a proiectului se refac pardoselile, tencuielile interioare, instalațiile electrice, sistemul de ventilație, dar și tavanul.

În cadrul noului proiect se propun și unele amenajări care să îmbunătățească spectrul vizual, dar și să sporeasca utilitatea spațiului amenajat. S-au analizat o serie de măsuri, precum: amenajare parcare acces cu barieră, asfaltare parcări perimetrale, amenajare peisageră zonă principală, amenajare fațadă (vopsire balustrăzi existente, placare cu alucobond pe structura elementelor de fațadă, montarea unor corpuri de iluminat arhitecturale, amenajare rampă de acces persoane cu dizabilități, finisaje trepte acces principal, montare siglă luminoasă. Scopul investiției reprezintă reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea Bazinului Olimpic, prin realizarea lucrărilor necesare funcționării.

Aurel Mitrea: „Se va lucra concomitent, la cele două proiecte”

Am stat de vorbă și cu Aurel Mitrea, patronul celor două societăți care vor reabilita Bazinul Olimpic din Pitești. Acesta ne-a precizat că prima parte a lucrării a avut foarte multe probleme neprevăzute. Omul de afaceri e mulțumit de faptul că una dintre firmele sale a câștigat licitația pentru etapa a II-a a proiectului de reabilitare a Bazinului Olimpic. Acesta susține că ar fi fost foarte greu dacă celelalte lucrări ar fi fost executate de o altă firmă. „Presupun că era crimă și pedeapsă, unul dorea să facă ceva, celălalt altceva…”, ne-a precizat Aurel Mitrea.

Legat de lucrările care vor fi realizate la bazin, omul de afaceri argeșean ne-a mai precizat următoarele: „Se va lucra concomitent, la cele două proiecte. Așteptăm să primim ordinul de la beneficiar pentru începerea execuției. Ele se cam întrepătrund ca lucrări.”.

Alex Vlaicu


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea