Tudor Pendiuc – LOVITURĂ URIAȘĂ în dosarul ”Autobuzul”

Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a primit o lovitură uriașă din partea instanței, în dosarul de corupție ”Autobuzul”. Ѕăptămâna trecută, Curtea de Apel București a respins o cerere de recuzare formulată de apărarea lui Tudor Pendiuc, care a fost deja condamnat la opt ani de înnchisoare cu executare. Apărarea a acuzat magistrații de lipsă de imparțialitate și a cerut schimbarea acestora.

Tudor Pendiuc și fiica acestuia, Ema Pendiuc, au fost condamnați la închisoare cu executare în februarie 2020. 8 ani pentru Pendiuc, 5 ani pentru Ema, în speța autobuzelor achiziționate în leasing de Gheorghe Văsîi și Constantin Ѕcarlat care au fentat caietul de sarcini al licitației publice pentru a realiza asociația Publitrans-CNCD-Girexim în 2007, una extrem de profitabilă pentru CNCD-Girexim, dar foarte păguboasă pentru bugetul local. Practic Văsîi și Ѕcarlat au luat 80 de autobuze în leasing și au câștigat licitația, în ciuda faptului că în caietul de sarcini era stipulat clar că firmele care se vor asocia trebuie să dețină în proprietate cele 80 de autobuze. Practic, cei doi oameni de afaceri au plătit leasingul din banii primiți subvenție de la bugetul local, pe care Consiliul Local i-a acordat pentru transportul public în comun.

Revenind la decizia Curții de Apel București, în ciuda solicitărilor avocaților lui Tudor Pendiuc, alt complet al instanței a stabilit că cei doi magistrați desemnați aleatoriu de sistem sunt compatibli să judece și imparțiali, astfel că a respins ca neavând temeiuri cererea avocaților fostului primar Pendiuc.

„În temeiul art.68, alin.5 şi alin.7, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, respinge, ca neîntemeiată, cererea de recuzare a judecătorilor Adina-Adriana Radu şi Alin-Benone Răduinea, formulată de apelantul-inculpat Pendiuc Tudor.

În temeiul art.275, alin.2, Cod de procedură penală, obligă pe apelantul-inculpat la plata sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 23.II.2022”, se arată în minuta deciziei Curții.

Fostul primar al Piteştiului Tudor Pendiuc şi fiica acestuia Emanuela Pendiuc au fost condamnaţi, în februarie 2020, de Tribunalul Bucureşti la opt, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie în dosarul achiziţiei de autobuze Publitrans.

"Dispune confiscarea specială de la inculpata Ema Emanulea Pendiuc a  apartamentului  nr. …..situat în …… primit de către inculpatul Pendiuc Tudor cu titlu de mită", a mai dispus instanţa.

Decizia

"Pe latura civilă a cauzei:

​Obligă în solidar inculpații Pendiuc Tudor, Visoiu Valentin, Văsîi Gheorghe ( in solidar si cu partea responsabila civilmente SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITESTI) , Scarlat Constantin (in solidar si cu partea responsabila civilmente SC CNCD SA PITESTI) , Roman Robert-Aurelian, Nechita Emilian, Rotaru Manuel-Vasile, Berinde Elena si Ivan Lucia-Corina la plata catre partea civila CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI PITESTI, a sumei de 23.013.099,65 lei.

​Lasa nesolutionata actiunea civila cu privire la inculpatul Constantin Ion.

Mentine masura sechestrului asigurător, dispus …., după cum urmează:

1. bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului PENDIUC TUDOR:

.........

2. bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului VIŞOIU VALENTIN:

……..

Constată că prin încheierea de ședință pronunțată de Tribunalul Bucuresti-Sectia I-a Penala la data de 21.02.2019 in Dosarul penal nr. 10080/3/2015/a40, asa cum a fost modificata prin Decizia penala nr. 112/C din data de 27.03.2019 a Curtii de Apel Bucuresti-Sectia I-a Penala, s-a ridicat sechestrul asigurător asupra celor 50 de părţi sociale în valoare de 1.000 de lei reprezentând 50% din capitalul social al S.C. Confiden Travel S.R.L. cu obligaţia consemnării la dispoziţia organelor de urmărire penală a sumei de 1.000 de lei.

Constata ca inculpatul Visoiu Valentin a consemnat la dispoziţia Curtii de Apel Bucuresti suma de 1.000 de lei.

Mentine masura sechestrului asigurător, dispus prin ……, asupra sumelor de 44.175 euro şi 27.801 lei, sume ridicate cu prilejul efectuării percheziţiei.

Mentine masura sechestrului asigurător, dispus prin ………… asupra:

- bunurilor mobile aparţinând SC CNCD SA PITEŞTI, respectiv …………..

- acţiunilor deţinute de inculpatul VASII GHEORGHE, după cum urmează……..

Dispune confiscarea speciala de la inculpata PENDIUC EMANUELA EMA a apartamentului nr. …..situat în …… primit de catre inculpatul Pendiuc Tudor cu titlu de mita.

Obliga inculpatii la plata cheltuielilor judiciare catre stat, dupa cum urmeaza :

- inculpaţii Scarlat Constantin şi Văsîi Gheorghe, în solidar cu partile responsabile civilmente SC CNCD SA PITEŞTI, având datele de identificare .. - … si SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITEŞTI, având datele de identificare ..-…, la plata sumei de cate 105.000 lei fiecare;

-inculpatul Pendiuc Tudor - 55.000 lei,

-inculpata Pendiuc Emanuela Elena –25.000 lei,

- inculpatul Vişoiu Valentin- 55.000 lei,

-inculpata Berinde Elena — 7.500 lei,

-inculpatul Nechita Emilian - 7.500 lei,

- inculpata Ivan Lucia Corina - 7.500 lei,

- inculpatul Roman Robert Aurelian 7.500 lei,

- inculpatul Rotaru Manuel Vasile- 7.500 lei,

-inculpata Lis Elena Carmen - 8.000 lei,

-inculpatul Petriea Alexandru Mihai - 8.000 lei,

inculpatul Petriea Mihai - 8.000 lei.

Cu drept de apel", a mai stabilit, nedefinitiv Tribunalul Bucureşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea