Marcel Ciolacu: „Îmi doresc ca tarifele la energie și gaze să rămână plafonate până în 2025”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că dorește ca Guvernul să adopte o Ordonanță prin care prețurile la energie și la gaze să rămână neschimbate până în 2025. Vorbim de prețuri la energie de 0,8 lei pentru consumatorii casnici și 1 leu pentru IMM-uri, iar la gaze de 0,37 lei/Kwh. Asta în contextul în care în această iarnă prețurile la energie și gaze au luat-o razna, iar în multe cazuri, facturile românilor au fost colosale în mod nejustificat. Discuțiile încă se poartă între decidenți, iar pe masa Executivului se află un plan care să calmeze spiritele.

„Această abordare profesionistă a premierului de a nu se grăbi, de a avea toate cifrele, pe urmă să decidă mi se pare una corectă. Există o ordonanță care a limitat prețul, atât în zona casnică, cât și a IMM, cu scheme de lucru pentru marii consumatori, o avem în vigoare. Din februarie până în martie.

Și cu ANRE dacă vor avea timpul necesar pentru noua ordonanță, va fi de la 1 aprilie, dacă nu se va prelungi cu încă o lună ordonanța. Există un lucru comun, prețul la energie electrică zona casnică e 0,8 și la IMM, restul de consumatori 1 leu, iar la gaze e 0,31 cu 0,37.

Aceste prețuri se vor regăsi și în următorul act normativ. Avem ceva predictibil pentru prima oară. Cel puțin pe parcursul anului în curs va dura asta. Am dori o extensie până în 2025, categoric ordonanțele trebuie date anual.

Cel mai important ca tariful să rămână neschimbat. Domnul premier a venit și cu o propunere pentru un tarif social, pentru cei care consumă cel mai puțin. Un al treilea tarif. Nu îți trebuie nimic, nu depui nimic. E în funcție de consumul pe care îl ai. Foarte mulți consumă până în 50 kW.”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea