Președintele CJ Argeș, despre tragedia aviatică: "Toți miniștrii Apărării trebuie să explice de ce avem echipament depășit"

Opt militari au murit în urma celor două accidente aviatice de la Constanța.

"Șocant! Așa pot descrie, la modul cel mai simplu, tragedia petrecută. Este o zi neagră pentru Armata Română!
Nu pot decât să îmi exprim toată compasiunea pentru familiile pe care le-au lăsat în urmă militarii români care au murit în această seară.
Sper ca anchetele să stabilească cât mai repede informații despre contextul în care ambele aeronave s-au prăbușit.

Este și un puternic semnal de alarmă în privința dotării forțelor militare din țara noastră. De ani buni, Armata a primit fonduri uriașe, cel puțin 2% din PIB. Iar înzestrarea a fost mereu subiectul unor ample controverse. Toți miniștrii Apărării trebuie să explice de ce, deși suntem parteneri NATO, avem echipament depășit moral și, de multe ori, și fizic!
Având în vedere ce se întâmplă la câțiva kilometri de graniță, este cu atât mai dur, pentru că în aceste nave și aeronave se urcă totuși niște români. Care și ei trebuie să fie bine pregătiți!
Vă spun sincer că nu mi-aș dori absolut deloc ca, de Ziua Eroilor sau de Ziua Armatei, să mai fim nevoiți să depunem coroane de flori și pentru tinerii care astăzi sunt îmbrăcați în uniforma Armatei Române!", a precizat Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș și al PSD Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea