La Pitești, mitingul apolitic și... politica

În urma comunicatului de presă emis în data de 02.02.2012, președintele OTPDL Pitești, Robert Ion, prezintă opiniei publice informații referitoare la unul dintre inițiatorii și organizatorii apolitici ai protestelor din Pitești.
Constituția României garantează dreptul la liberă exprimare, opinie și asociere a tuturor cetățenilor statului român. Prin urmare, o acțiune de protest a societății civile, societate organizată în ONG-uri, asociații, fundații, este un act normal într-o democrație. Nu sunt, însă, de acord cu ipocrizia și demagogia, minciuna și dezinformarea răspândite de cei ce au furat dreptul cetățenilor de bună credință să își exprime liber nemulțumirile. Prin astfel de practici, un protest apolitic a fost transformat într-o acțiune de partid.
Exemplul pe care îl aduc la cunostința opiniei publice este cel al lui Ionuț Codrea, președinte al asociației Civitas Argeș. Autodeclarat apolitic, domnul Ionuț Codrea este unul dintre inițiatorii de pe facebook al mișcării de protest și, totodată, participant activ la manifestațiile din Piața Vasile Milea.
Dar cine este domnul Ionuț Codrea ? Un tânăr de 32 de ani din Pitești, absolvent al Universității din Pitești și președinte al ONG-ului “Zimbrul Carpatin”.
Ce nu ne spune, însă, domnul Codrea ? Nu ne spune despre strânsa prietenie și colaborare pe care o are cu numeroși tineri membri ai Organizației Tineretului Social Democrat Argeș.
Nu pot să nu mă declar surprins de faptul  că o persoană ce se intitulează fiind neafiliată politic are strânse legături cu o organizatie politică și participă la acțiunile acesteia. Această afirmație nu este lipsită de fundament.
În imaginea alăturată, domnul Ionuț Codrea , într-o calitate pe care nu dorește să o facă publică, se afișează într-un cadru oficial al Partidului Social Democrat alături de reprezentanți importanți ai organizației TSD Argeș, printre care Bogdan Tălmaciu, Costache Alexandru Ionuț și Cioacă Valentin Ștefan. Aceleași persoane le regăsim și în fotografia următoare, în cadrul unei activități a ONG-ului “Zimbrul Carpatin”, proiect realizat în colaborare cu Consiliul Județean Argeș, conform site-ului oficial al ONG-ului mai sus menționat -  http://www.zimbrul-carpatin.ro/voluntari-in-verde.html .
Domnul Ionuț Codrea nu ne mai spune nici faptul că, pe lângă protestele “spontane” pe care le-a inițiat, a participat și la acțiunea politică de protest organizată de USL, unde îl regăsim alături de vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, doamna Simona Bucura Oprescu. Referitor la simpatiile politice ale domnului Codrea, vă las pe dumneavoastră să opinați.
Domnule Codrea, continuați să vă considerați apolitic ?

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea