Câmpulungenii, oameni cu suflet mare, își oferă casele pentru refugiații din Ucraina!

Războiul dintre Rusia și Ucraina a mobilizat România în mod exemplar! Din toate colțurile țării au plecat tiruri cu alimente, pături, haine și medicamente spre Ucraina și spre vămile țării noastre prin care au venit ucrainienii care au fugit din calea războiului. Argeșul a răspuns prezent chemării de a-i ajuta pe vecinii de peste graniță. Dar poate cea mai impresionantă a fost reacția oamenilor din Câmpulung. Într-un oraș sărăcit, unde șomajul e spaima,  iar infrastructura e vai mama ei – domnește empatia și inima bună a oamenilor care au donat alimente, pături și haine noi, medicamente și produse de igienă, ba chiar s-au oferit să găzduiască în casele lor familii de refugiați. Aceste gesturi sunt semne clare că municipiul Câmpulung nu mai trebuie izolat de bunăstare, de investitori, de administrația locală.

„Azi dimineață m-a așteptat la intrarea în Primărie un domn care îmi cerea cu ochii în lacrimi să îl ajut. L-am întrebat care e problema. Mi-a spus că a sunat la București și la Pitești și că nu îl ajută nimeni. Vrea să aducă la el acasă două familii cu copii de la graniță pentru a le oferi cazare și masă. Am primit de la voi zeci de oferte de cazare și masă, transport și sprijin financiar pentru refugiați. Restaurantele Janet și Piatra Craiului vor să le ofere refugiaților masă caldă.

 

Am centralizat toate ofertele. Țin legătura cu primarii din localitățile din nordul țării. După cum decurg lucrurile cred că foarte curând vom organiza transport de la graniță la Câmpulung pentru cel puțin o sută de persoane. Cei care vor să ofere sprijin, vă rog să scrieți pe email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Mulțumesc! Să ne rugăm pentru pace!”, a scris primărița Elena Lasconi, pe pagina de Facebook.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea