Sorin Pătrașcu a primit, post mortem, Titlul de Cetățean de Onoare al comunei Lunca Corbului

Sorin Gh. Pătrașcu, copilotul argeșean al elicopterului prăbușit săptămâna trecută a primit, post mortem, Titlul de Cetățean de Onoare al comunei natale, Lunca Corbului. Tânărul pilot militar era mândria familiei și a localității. Copilot al elicopterului IAR 330 – Puma ce s-a prăbuşit miercurea trecută în zona Cogealac din judeţul Constanţa, locotenentul Sorin Pătraşcu era cunoscut și pentru spiritul său caritabil, implicându-se frecvent în campanii umanitare pentru copiii cu boli grave. Locotenentul Sorin Pătraşcu îşi dona constant o parte din salariu pentru copiii cu boli grave, având zeci de astfel de fapte caritabile în ultimii şase ani.

Sorin Pătraşcu primea frecvent numeroase mesaje de la mame cu copii bolnavi care îi solicitau sprijinul. „Era un tânăr minunat şi gata să ajute mereu pe toată lumea. Nici nu mai ţin minte câţi copii bolnavi a ajutat. Sorin avea un suflet atât de bun, cum rar mai găseşti în ziua de azi… Păcat că s-a dus atât de devreme”, a declarat pentru ”Adevărul” un consătean al locotenentului Sorin Pătraşcu. Tânărul copilot al elicopterului prăbuşit lucra din 2016 pentru MApN şi avea 500 de ore de zbor la activ.

 

Gheorghe Drăgan, primar Lunca Corbului: ”Întreaga localitate este sfâșiată de durere. Sorin Gheorghe Pătrașcu este, pentru noi, un erou care și-a dat viața pentru patrie. Gestul primăriei și Consiliului Local, de a-i acorda Titlul de Cetățean de Onoare, este unul natural. Am fi preferat să i-l acordăm în timpul vieții, însă nenorocirile vin când nu te aștepți. Deplângem dispariția unui stâlp al comunității noastre!”

Toți cei dispăruți în tragicul accident au fost înaintați în grad post mortem și decorați de președintele României. Au fost înmormântați sâmbătă, cu onoruri militare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea