Tudor Pendiuc a scăpat de obligațiile din dosarul „Asfalt până la mândra-n poartă“

# Fostul primar a frecventat un program de reintegrare socială și a terminat munca în folosul comunităţii la DSP Argeș # Se anunță vremuri grele: Pendiuc mai este trimis în judecată în două dosare penale

În anul 2019, Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la abuz în serviciu. Acesta ar fi asfaltat ilegal, din banii piteștenilor, drumul către locuința fostei sale secretare, Carmen Droniuc (fostă Lis), de la Primăria Pitești. În hotărârea Curții de Apel Pitești, prin care a fost condamnat, fostul edil a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile la Direcţia de Sănătate Publică Argeş sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Iar Tudor Pendiuc nu a fugit de muncă.

În octombrie 2019, acesta a fost fotografiat în timp ce curăța frunzele de pe alee, în curtea DSP Argeș. Pendiuc și-a ispășit pedeapsa prestând muncă în folosul comunității, fără să se ferească de ochii lumii. Între timp, acesta a frecventat și programul de reintegrare socială, derulat de către serviciul de probaţiune. În februarie 2022, pe rolul Tribunalului Argeș a fost deschis un dosar de către Serviciul de Probațiune Argeș, prin care se dorea ca instanța să dispună față de intimatul Tudor Pendiuc încetarea unor obligații. Săptămâna trecută, pe 28 februarie, Tribunalul Argeș a admis solicitarea.

 

„Admite sesizarea formulată de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş. În temeiul disp.art.87 alin.2 Cod penal dispune încetarea executării obligaţiei de a frecventa un program de reintegrare socială, instituită în sarcina condamnatului T.P (Tudor Pendiuc n.red.), prin sentinţa penală nr.293/28.06.2018 a Tribunalului Argeş, definitivă prin decizia penală nr. 531/A/6.06.2019 a Curţii de Apel Piteşti. În temeiul disp. art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței argeșene.

Pe 22 martie se reia dosarul „Publitrans” la Curtea de Apel București

Necazurile nu se termină însă pentru Tudor Pendiuc. Acesta mai este trimis în judecată în două dosare penale. În dosarul „Publitrans”, fostul primar a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, pe dată de 12 februarie 2020, la 8 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În acelaşi dosar, fiica lui Pendiuc, Emanuela, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani. Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat (reprezentanţi ai SC Girexim Universal SA şi SC CNCD SA) - câte 6 ani de închisoare fiecare. Inculpații au declarat apel, iar dosarul a fost reluat la Curtea de Apel București. Pe 23 februarie 2022, instanța a respins o cerere de recuzare formulată de avocatul lui Tudor Pendiuc. S-a stabilit că judecătorii Adina-Adriana Radu şi Alin-Benone Răduinea sunt compatibili să judece dosarul. Cauza va fi reluată la data de 22 martie.

Tudor Pendiuc a fost trimis în judecată și pentru infracțiuni la regimul silvic

În octombrie 2020, Pendiuc a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru infracțiuni la regimul silvic. Cauza este o disjungere din dosarul „asfaltării ilegale către vila secretarei”. Anchetatorii îi acuză pe Tudor Pendiuc și pe Mircea Braniște, fost director la Administrația Domeniului Public Pitești, că în urma asfaltării unui drum nu au respectat dispozițiile legale, care reglementează cazurile în care poate fi redus fondul forestier național.

Mircea Braniște este acuzat de săvârșirea infracțiunii de reducere a fondului forestier național, iar Tudor Pendiuc de săvârșirea infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național. În rechizitoriul procurorilor se arată că: „Fapta numitului Braniște Florentin Mircea care, în calitate de director al Administrației Domeniului Public P., în perioada 17-18.09.2014 a dispus unei echipe de muncitori aflată în subordinea sa, să acopere cu mixtură asfaltică o suprafață de teren aflată în fondul forestier național din mun. Pitești, jud. Argeș, U.P. II Trivale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de reducerea fondului forestier național, prev. de art. 106 alin.1 din Legea 46/2008. Fapta numitului Pendiuc Tudor constând în aceea că, în perioada 14-15.09.2014, în calitate de primar al num. Pitești, i-a indicat numitului Braniște Florentin Mircea., care la aceea dată avea calitatea de director al Administrației Domeniului Public P., o suprafață de teren aflată în fondul forestier național din mun. Pitești, jud. Argeș, U.P. II Trivale, pe care i-a solicitat ca A.D.P. Pitești să o asfalteze, lucru care s-a și întâmplat în perioada 17-18.09.2014, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de instigare la reducerea fondului forestier național, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 106 alin.1 din Legea 46/2008”.

Dosarul se judecă la Judecătoria Pitești. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 12 aprilie.

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea