Șeful Jandarmeriei Argeș a fost schimbat din funcție de două ori în șase luni

Viața bate filmul! Gheorghe Lupescu, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș a fost schimbat din funcție, pentru a doua oară, pe parcursul a șase luni.

Colonelul Gheorghe Lupescu a fost demis din funcţie, pe 10 septembrie 2021, ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Acesta a contestat ordinul emis de Inspectoratul General al Jandarmerie Române , iar Tribunalul Argeş, în octombrie 2021, l-a repus în funcţie.

„Admite cererea de suspendare. Dispune suspendarea efectelor actelor administrative contestate: Ordinul nr. 1740/10 09 2021 emis de către Inspectoratul General al Jandarmerie Române şi adresa nr. S/1991289/ 09 09 2021 emisă de Directia Generală de Protectie Internă din cadrul M.A.I. , înregistrată la nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei ROMÂNE CU NR. s/ 15696 din 10 09 2021, până la soluţionarea definitivă a dosarului de fond. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 29 10 2021, la Tribunalul Argeş sectia civilă, complet specializat contencios administrativ şi fiscal.”, se arată în hotărârea instanței.

# Curtea de Apel Pitești a dispus rejudecarea dosarului

Inspectoratul General al Jandarmerie Române  a contestat decizia la Curtea de apel Piteşti, iar instanţa a admis recursul şi a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Argeş. Drept urmare, șeful jandarmilor argeșeni a fost pus la dispoziția unității. „Începând cu data de 09 martie, a.c., colonel dr. Lupescu Gheorghe a fost pus la dispoziția unității. Decizia vine ca urmare a admiterii recursului formulat de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române împotriva sentinței judecătorești prin care a fost repus pe funcție în data de 29.10.2021. În perioada următoare, conducerea unității va fi asigurată de către colonel Toma Marius-Cezar, prim adjunct al inspectorului șef” , se precizează în comunicatul de presă  transmis de maiorul Flavius Tănase, ofițer specialist informare, relații publice și cu publicul.

# Direcţia Generală de Protecţie Internă a solicitat strămutarea dosarului

În afară de dosarul privind suspendarea executării actului administrativ privind Ordinul nr.1740/10.09.2021, care se va relua la Tribunalul Argeș, pe rolul instanței argeșene se mai află un alt dosar privind anularea ordinului respectiv. În februarie 2022, Direcţia Generală de Protecţie Internă a solicitat Curții de Apel Pitești strămutarea dosarului privind anularea ordinului emis de Inspectoratul General al Jandarmerie Române . Instanța a respins ca inadmisibilă cererea de strămutare. Astfel că pe 25 martie se va judeca un nou termen în acest caz.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea